Image default

Eddig kerested a tökéletes mézeskalács receptjét?

Most megtaláltad!

A karácsony egyszerűen elképzelhetetlen mézeskalács nélkül, az advent része és kellemes családi program a sütés és a díszítés. Ilyen tájban kell elkészíteni a süteményt, hogy “visszapuhuljon” karácsonyra.

Hozzávalók:

12,5 dkg méz
6 dkg cukor
5 dkg vaj
25 dkg liszt
2 tk őrölt fahéj
csipetnyi só
2 tk őrölt gyömbér
1 tk szódabikarbóna
1 tk ánizs és őrölt szegfűszeg
5 dkg reszelt narancshéj

Ez is érdekelheti

Elkészítése:

A mézet, a cukrot és a vajat addig melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad, majd kihűtjük. A lisztet, a fűszereket és a szódabikarbónát összekeverjük, majd a szirupot is hozzáadjuk. A tésztát egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap lisztezett deszkán 4-5 mm vékonyra nyújtjuk és különböző formákat szaggatunk (manapság sokféle mókás formát találni a boltok polcain). Előmelegített forma segítségével 180 fokon 15 percig sütjük a figurákat. Mindig figyeljük a sütiket sülés közben, mert könnyen megégnek és keserű ízük lesz.

Lehet díszíteni a hagyományos tojásfehérje és porcukor keverékéből készült mázzal, de belemárthatjuk olvasztott csokoládéba a formákat, vagy sütés előtt mandulát, diót nyomhatunk a tetejükre.

Tiszta kéz, tiszta edények és tiszta felület! Narancsból kizárólag biot vegyünk, ha a héját használjuk!

Tudtad -e?

Való igaz, hogy a méz miatt hűlés közben megkeményedik, de dobozban almaszeletek között illatos és puha lesz az ünnepekre.

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk