Image default

Ezt a szaloncukrot bárki el tudja készíteni!

Ha te sem vagy elégedett a bolti szaloncukor-kínálattal és szívesebben díszítenéd a fát általad készített édességgel, akkor íme, megírtuk a tökéletes házi szaloncukor receptet. Különösebb konyhai gyakorlat nélkül is elkészíthető, ráadásul remek ajándék is!

Hozzávalók:

40 dkg kókuszreszelék
40 dkg vaj
45 dkg cukor
1,6 dl tejszín

Bevonathoz:

30 dkg csokoládé
3 ek olaj

Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk.

Elkészítés: A tejszínt, a cukrot és a vajat összeforraljuk, majd levesszük a tűzhelyről és elkeverjük benne a kókuszreszeléket. A maszszát az előkészített tepsibe simítjuk, majd kihűlés után legalább 6 órára hűtőbe tesszük. Ha letelt az idő, apró kockákra vágjuk és bevonjuk olvasztott csokoládéval. Szép papírba csomagoljuk őket és fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Ez is érdekelheti

Tudtad -e?

A tejszínes édességek minőségmegőrzési ideje rövidebb, 3-4 héten belül célszerű elfogyasztani.

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk