Image default

Házi túrórúd recept

Sokan kedveljük a túrórudat, amely már nagyon sok változatban elérhető a boltok polcain. Abban az esetben, ha szeretnénk mi magunk kiválasztani a hozzávalókat, és elkészíteni a desszertet, akkor ez a recept tökéletes választás lehet!

Hozzávalók (kb. 30 darabhoz):
  • 500 g túró
  • 4 evőkanál porcukor
  • 60 g vaj
  • 20 g zselatin
  • 90 ml víz
  • ízlés szerint vanília aroma vagy citromhéj
  • 200 g csokoládé a bevonáshoz
Elkészítés:

Első lépésként a zselatint vízbe keverjük, és hagyjuk duzzadni. A túrót a többi hozzávalóval együtt egy késes darálóban homogenizáljuk. A masszát ezután hűtőbe tesszük, és legalább 1 órán keresztül állni hagyjuk. Golyókat vagy rudakat formálunk belőle, majd felolvasztjuk a csokoládét, és bevonjuk vele a túródesszertünket. Ezután ismét hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon a csokoládé bevonat.

Jó étvágyat kívánunk!
Kíváncsi, hogyan szabályozza a túródesszerteket a Magyar Élelmiszerkönyv? Kattintson!

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk