Image default

Íme néhány praktikus szempont a kutyapanzió kiválasztásához

A felelős állattartók számára fontos, hogy kis kedvencük akkor is biztonságban legyen, és jól érezze magát, ha hosszabb-rövidebb időt panzióban kell töltenie. Összegyűjtöttünk néhány lényeges szempontot, amelyekre érdemes figyelni a kutyapanzió kiválasztásakor.

Térképezzük fel a lehetőségeket!

A tájékozódást érdemes a témában jártas ismerősöknél kezdeni, emellett a weboldalakat és a közösségi felületeket böngészni. A barátaink tapasztalatai nagy segítségünkre lehetnek, de mivel minden kutyus más, ezért lényeges, hogy mindig az adott állat igényei szerint válasszunk. Mindenképpen tanácsos azt figyelembe venni, hogy egyébként lakásban vagy kertben tartjuk-e a kutyánkat. Fontos szempont lehet továbbá az állatok termetére és a panzióban elhelyezhető kutyák létszámára vonatkozó információ is. A legtöbb panzió az online felületein tájékoztatást nyújt az alapvető kérdések kapcsán, de telefonon vagy e-mailben is érdeklődhetünk, főleg ha valamilyen speciális igényünk adódik.

Mielőtt beadnánk a panzióba a kutyusunkat, célszerű személyesen is ellátogatni az adott szálláshelyre. Tegyük fel a kérdéseinket, nézzünk alaposan körül, hogy biztosak lehessünk abban, hogy megbízható, nyilvántartásba vett, hatóság által ellenőrzött panzióba visszük a társállatunkat.

Kire is bízzuk a kedvencünket?

Kedves, rugalmas, állatszerető és szakképzett ‒ ezek nélkülözhetetlen ismérvei a jó panziótulajdonosoknak, valamint a panzióban dolgozóknak. Fontos, hogy éjjel-nappal szakértő személyzet vigyázzon a kutyákra, akik a különböző, váratlan szituációkat is szakszerűen tudják kezelni.

Állatorvosi felügyelet

Fontos kérdés, hogy milyen állatorvosi felügyeletet biztosít a kutyusoknak a panzió. Sok helyen a nap 24 órájában rendelkezésre áll az állatorvos, ami megnyugtató a gazdik számára.

Amennyiben kis kedvencünknek valamilyen (nem fertőző) betegsége van, vagy műtét utáni rehabilitációra szorul, természetesen kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy a panzióban tudják-e garantálni számára a megfelelő kezelést.

Ellátás

A kutyapanziók többségében alapvetően megoldott az ellátás a vendégek részére, azonban sok helyen egyedi etetésre is van lehetőség, tehát a gazdik vihetnek saját tápot, speciális eledelt a kedvencük számára. Érdemes ebben az esetben is érdeklődni, hogy a helyszínen milyen táp áll rendelkezésre az állatok számára, majd annak függvényében dönteni arról, hogy milyen ellátásban részesüljön a kutyusunk a panzióban töltött idő alatt.

Szolgáltatások

A panzióztatás alapszolgáltatásai közé tartozik, hogy a kutyák biztonságos helyen vannak elhelyezve, ahol biztosítják számukra a megfelelő ellátást, a szakszerű felügyeletet és emellett a napi mozgást, játékot is. Sok helyen képeket, videókat is készítenek, így a gazdi láthatja, hogy minden rendben van szeretett kutyusával.

Ezen kívül egyéb extra szolgáltatásokat is igényelhetünk. Több hely kínálatában szerepel például az oktatás vagy éppen a kutyakozmetika lehetősége is.

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk