Image default

Szupermenta születésnap: hét év eredményei

Rendhagyó módon ezúttal nem egy terméktesztről, hanem magáról a Szupermenta programról szól cikkünk. A Nébih termékteszt oldalát ugyanis 2014 novemberében indítottuk útnak. Ez alkalomból számot vetettünk az elmúlt időszakban elért sikereinkről, és bemutatjuk, milyen szakmai és kommunikációs eredményekkel büszkélkedhet a születésnapját ünneplő Szupermenta!

A Szupermenta programban előre meghatározott terv alapján, az aktualitásokat is figyelembe véve, hónapról hónapra más-más termékkör összehasonlító vizsgálatának eredményeit tesszük közzé a feldolgozott élelmiszerektől kezdve a zöldségeken, gyümölcsökön, italokon át egészen az állatgyógyászati készítményekig. A terméktesztek kiegészítéseként bizonyos esetekben kísérletet is folytatunk: idén nyáron például a paprikavetőmag tesztben résztvevő termékekből „tölteni való” paprikákat neveltünk fel Monorierdőn, a Nébih Fajtakitermesztő Állomásán.

Terméktesztjeink egyediek és utánozhatatlanok, hiszen a Nébih szakértő munkatársai állnak mögötte. A hivatal hatósági felügyelői azt vizsgálják, hogy a termékek megfelelnek-e az előírásoknak. A termelőknél, üzemekben vagy épp vendéglátóhelyeken tartott helyszíni ellenőrzések alkalmával sor kerül a technológia, a higiénés körülmények, az önellenőrzési rendszer és természetesen az alapanyagok ellenőrzésére is. A Nébih laboratóriumaiban a szakemberek minden olyan paramétert megmérnek, melyek fontosak lehetnek az adott termékcsoport vonatkozásában. A hatósági és a laboratóriumi vizsgálatokat a kedveltségi teszttel egészítjük ki, amikor is szakértő és laikus kóstolók értékelik a termékeket.

Fontos mérföldkő volt 2015 novemberében a Szupermenta embléma bevezetése, hiszen ez a program nem csak a vásárlóknak, hanem a gyártóknak, forgalmazóknak is szól. Az adott termékcsoport tesztjének első három helyezettje egy évig használhatja a termékek csomagolásán, illetve a reklámfelületeken az emblémát. A vásárlóknak bizonyíték, a gyártók, forgalmazók számára pedig presztízs a Szupermenta emblémával ellátott termék.

A 7 év szakmai eredményei számokban:

Szupermenta szakmai eredmények

A célunk az, hogy a számszerű adatokat közérthető formában adjuk át az olvasóinknak. Ennek érdekében kommunikációs munkatársaink feldolgozzák az eredményeket és érdekes cikkeket, infografikákat, videókat készítenek. Fontosnak tartjuk, hogy minél több emberhez eljussanak a termékek minőségével és az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos üzenetek, ezért több különböző felületen is jelen vagyunk, és közzétesszük ezeket a tartalmakat.

Weboldalunkon minden fontos információ megtalálható, mellyel segíthetjük a vásárlókat, valamint a gyártókat, forgalmazókat: az élelmiszerbiztonsági- és minőségi vizsgálatok eredményei, hasznos háttér-információk, jó tanácsok és természetesen a kedveltségi rangsorok. A közösségi média felületeinken, a Szupermenta Facebook és Instagram oldalán szintén megosztjuk legfrissebb híreinket, emellett érdekességekkel, nyereményjátékokkal is rendszeresen készülünk a követőink számára. A Nébih Youtube csatornáján saját lejátszási listával rendelkezünk, melyen rendszeresen közzétesszük legújabb videóinkat. Idén tavasszal pedig útjára indítottuk a Szupermenta hírlevelét, a Mentalevelet is azok számára, akik első kézből szeretnének értesülni legfrissebb teszteredményeinkről.

Lássuk, milyen eredményeket értünk el az olvasóinkkal, követőinkkel, azaz Önökkel közösen!

Szupermenta közösségi eredmények

Az eddigi 88 termékteszt során sokat tanultunk, a megszerzett tapasztalatainkat pedig igyekszünk kamatoztatni. Számos megkeresés érkezett hozzánk az elmúlt években, melyek útmutatók voltak számunkra, hiszen arra törekszünk, hogy olyan paramétereket vizsgáljunk a laboratóriumi tesztek során, melyek érdekelhetik a vásárlókat.

A Szupermenta program mögött egy lelkes csapat áll. A hatósági, a laboratóriumi és a kommunikációs szakemberekkel már dolgozunk a következő teszteken és a jövő éves terven. Érdemes minket továbbra is követni, hiszen az izgalmas teszteken túl, újdonságokkal is készülünk.

A célunk továbbra is az, hogy érdekes, hasznos információkkal szolgáljunk, és a különböző vizsgálatokkal alátámasztott, hiteles szakvéleményekkel segítsük a vásárlókat. Mindemellett növeljük az interaktivitást közösségi oldalainkon, ugyanis szeretnénk, ha a Szupermenta minél inkább a vásárlók és a Nébih közös programjává válna. Szívesen fogadjuk a követők véleményét, hiszen nem egyszer fordult már elő, hogy egy megkereső adott ötletet egy termékkör teszteléséhez.

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk