A babapiskóta sok háztartásban megtalálható, hiszen magában is fogyaszthatjuk, illetve különböző desszertek elkészítéséhez is gyakran használjuk. Nézzük, hogy tesztalanyaink milyen fő összetevőkről „árulkodtak”!
Búzafinomliszt: A tesztben résztvevő termékek nagy része búzaliszttel készült. Emellett két gluténmentes babapiskótát vizsgáltunk. Ezek rizslisztet, illetve kukoricalisztet tartalmaztak.
Cukor: Általában a második legfontosabb összetevő volt a cukor a tesztelt termékekben.
Tojás: Elengedhetetlen alapanyaga a tojás vagy az üzemi körülmények között tojásból gyártott tojáslé.
Keményítő: A tesztelt babapiskóták többségében kukoricakeményítő is volt, míg az egyik gluténmentes termék burgonyakeményítőt is tartalmazott.
A terméktesztben résztvevő babapiskóták és az egyéb piskóták nagy része tartalmazott továbbá térfogatnövelő szert, glükóz-fruktózszörpöt vagy glükózszörpöt, valamint aromákat.