Image default

A legkedveltebb babapiskóták

A babapiskóták és babapiskóta jellegű termékek hatósági és laboratóriumi ellenőrzése mellett ezúttal sem maradhatott el a kedveltségi vizsgálat. Kíváncsi, mely termékek kerültek a dobogóra ebben a kategóriában? Cikkünkből kiderül!

A Szupermenta kedveltségi teszt célja valamennyi terméktípus esetében az, hogy a termékeket vizsgálva, ízlelve egyéb, fogyasztói szempontból releváns információkkal egészítse ki a Nébih hatósági és laboratóriumi vizsgálatait.

A kedveltségi vizsgálat során fontos, hogy szakértő és laikus kóstolók egyaránt pontozzák a termékeket, így több különböző, akár eltérő vélemény is megjelenhet a végeredményben.

Vásárlói szempontokat figyelembe véve a résztvevők 24 babapiskótát, illetve babapiskóta jellegű terméket kóstolhattak meg. Elnevezésüket tekintve 8 babapiskóta megnevezésű, köztük 1 gluténmentes, és 16 piskóta megnevezésű termék szerepelt a tesztben, melyek között szintén volt 1 gluténmentes. A babapiskóta és a piskóta nevű termékek összetétele eltérő lehet, azonban vásárlói szempontból, felhasználásukat tekintve hasonlóak, ezért a kedveltségi vizsgálat során sem tettünk különbséget ezen termékek között.

A termékek értékelése most is „vak-kóstolásos” módszerrel történt, azaz a tesztelők nem tudták, mely sorszám, melyik márkát takarja.

A résztvevők összesen öt szempont mentén értékelték a babapiskótákat.

  • Alakját tekintve jellegzetes és szabályos formájú, hosszúkás, közepén elkeskenyedő, két végén legömbölyített. Egyenletes vastagságú, ép, nem sérült, nem repedezett, nem töredezett, teljes alakú.
  • Külső megjelenés, szín szempontjából a halvány sárgától a világosbarnáig terjedő, egyenletes színű. Felülete tiszta, matt vagy fényes, sima vagy cukorral egyenletesen szórt.
  • Az állagot illetően a termék törékeny, jellegzetesen száraz, megfelelő keménységű, roppanós, könnyen nyelhető, jól lazított, csomó- és idegen anyagtól mentes.
  • A termék illata megfelelő, kellemes, friss tojásra emlékeztető, a felhasznált ízesítőanyag (pl. vanília) illata harmonikusan érezhető. Idegen szagtól mentes.
  • Íze jellegzetes, megfelelően édes, friss tojásra emlékeztető íz is érezhető. Idegen íztől mentes.

A babapiskóták rangsorát tekintve a dobogó legfelső fokára a Penny Löffel Biscuits Babapiskóta állhatott, második helyen az Auchan Boudoirs piskóta, friss tojással végzett, míg a harmadik helyet a Savoiardi cukrozott piskóta érdemelte ki.

babapiskóta
babapiskóta

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk