Image default

A babapiskóta összetevői

A babapiskóta sok háztartásban megtalálható, hiszen magában is fogyaszthatjuk, illetve különböző desszertek elkészítéséhez is gyakran használjuk. Nézzük, hogy tesztalanyaink milyen fő összetevőkről „árulkodtak”!

Búzafinomliszt: A tesztben résztvevő termékek nagy része búzaliszttel készült. Emellett két gluténmentes babapiskótát vizsgáltunk. Ezek rizslisztet, illetve kukoricalisztet tartalmaztak.

Cukor: Általában a második legfontosabb összetevő volt a cukor a tesztelt termékekben.

Tojás: Elengedhetetlen alapanyaga a tojás vagy az üzemi körülmények között tojásból gyártott tojáslé.

Keményítő: A tesztelt babapiskóták többségében kukoricakeményítő is volt, míg az egyik gluténmentes termék burgonyakeményítőt is tartalmazott.

A terméktesztben résztvevő babapiskóták és az egyéb piskóták nagy része tartalmazott továbbá térfogatnövelő szert, glükóz-fruktózszörpöt vagy glükózszörpöt, valamint aromákat.

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk