Image default

A legkedveltebb ginek

A ginek hatósági és laboratóriumi ellenőrzése mellett ezúttal sem maradhatott el a kedveltségi vizsgálat. Kíváncsi, mely termékek kerülhettek a dobogóra? Cikkünkből kiderül!

A Szupermenta kedveltségi teszt célja valamennyi terméktípus esetében az, hogy a termékeket vizsgálva és ízlelve egyéb, fogyasztói szempontból releváns információkkal egészítse ki a Nébih hatósági és laboratóriumi vizsgálatait.

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy szakértő és laikus kóstolók egyaránt pontozzák a termékeket, hiszen így több különböző, akár eltérő vélemény is megjelenhet a végeredményben, amelynek köszönhetően átfogóbb, több szempontot is figyelembe vevő képet kaphatunk.

Fogyasztói és vásárlói szempontokat figyelembe véve a résztvevők ezúttal 27 gint kóstolhattak. Külön kategóriát képviseltek a „gin” és a „London gin” megnevezésű termékek, hiszen ezek külön szeszes ital kategóriát képeznek.

A termékek értékelése most is „vak-kóstolásos” módszerrel történt, azaz nem tudták, mely sorszám, melyik márkát takarja. A gineket tisztán, tonik hozzáadása nélkül bírálták a kóstolók.

A tesztünkben résztvevő ginek és London ginek eredményeit külön összesítettük, így két rangsor született.

A résztvevők 4 fő értékelési szempont mentén bírálhatták a gineket:

  • A tisztaságot tekintve tökéletesen tiszta, tükrös megjelenésű, opálos vagy poros tulajdonságok nem jellemezhetik.
  • Színe jellegének, valamint a gyakorlatnak megfelelő színárnyalatú és színintenzitású. Színtelen termékek esetén tökéletesen színtelen a gin. A színárnyalat a termék jellegétől nem térhet el.
  • Illatát hibátlan, megfelelően érlelt, harmonikus illatvilág jellemzi. Idegen szagtól mentes, továbbá alapanyag vagy feldolgozási hiba nem észlelhető.
  • Íze hibátlan, jellegének megfelelő, harmonikus ízjegyek jellemzik. Idegen íztől mentesnek kell lennie, nem észlelhető alapanyag vagy feldolgozási hiba.
A kedveltségi vizsgálat eredményei

A kóstolóink által legfontosabbnak ítélt tulajdonság természetesen a ginek íze volt.

A gin megnevezésű termékek rangsorát tekintve a dobogó legfelső fokára a „Larios 12 Premium Gin Mediterránea” került, második helyen a „Zimek Mediterrán Gin” végzett, míg harmadikként a „Steam-Brew Original Dry Ginzárt a Szupermenta rangsorában.

A London gineket illetően első helyezett lett a „Tanqueray London Dry Gin„, a második helyen a „Beefeater London Dry Gin” végzett, míg a harmadik helyet a „London Hill London Dry Gin” érdemelte ki.

gin termékteszt dobogó
london gin dobogó
gin összes tesztelt termék
London gin összes tesztelt termék

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk