Avagy ismerkedjünk meg a zabkása összetevőivel!
A zabkása népszerűségét mi sem tükrözi jobban, mint az, hogy munkatársaink a célirányos „polcfelmérések” során több mint 80 féle zabkásakeverékkel találkoztak a különböző üzletekben. Közülük 5 natúr és 12 csokoládés illetve csokoládé ízű terméket vettünk górcső alá a Nébih legutóbbi Szupermenta terméktesztjében.
Ez is érdekelheti
Az általunk tesztelt termékek csomagolásán az alábbi, főbb összetevőket tüntették fel:
Zabpehely: A termékek zabpehely-tartalma 45% és 83% között mozgott.
Cukor: A vizsgált kásák közül összesen 5 nem tartalmazott hozzáadott cukrot.
Tejszármazék: Az instant zabkásák általában tartalmaznak tejszármazékot. Tesztünk során 4 olyan termékkel találkoztunk, amelyben nem volt ilyen összetevő.
Kakaószármazékok: A csokoládés zabkásákban étcsokoládé-darabok, csokoládé-lapok, zsírszegény kakaópor és kakaóbab töret is fellelhető volt.
Hogyan igazodjunk el az allergének világában? Ide kattintva megtudhatja!
Az ellenőrzött termékekben – ízesítés és tápértéknövelés céljából – olyan, további összetevők is előfordultak, mint például a diófélék, a kókuszchips, az aszalt alma vagy a chia mag.