Image default

A Szupermentán tesztelt kutyasamponokkal fürdetett a Vigyél Haza Alapítvány önkéntese

Emlékeznek még kutyasampon terméktesztünkre? A vizsgált termékek korábbi hatósági és laboratóriumi ellenőrzésén túl a Vigyél Haza Alapítvány önkéntes kutyakozmetikusának közreműködésével gyakorlati tesztnek is alávetettük a samponokat. Az eredményekért olvasson tovább!

Kíváncsiak voltunk, hogy teljesítenek a gyakorlatban a Szupermenta tesztben szerepelt kutyasamponok, amelyben a Vigyél Haza Alapítvány önkéntese, Baloghné Jancsovics Tünde kutyakozmetikus és menhely négylábú lakói voltak segítségünkre. Az alapítvány sérült kutyák gyógyításáért, örökbefogadási esélyeinek növeléséért, gazdához juttatásáért dolgozik nap mint nap.

Örökbefogadna? A gazdira váró kutyusokat itt ismerheti meg!

Összesen tizenhat terméket, köztük két fertőtlenítő hatású, hat bolha- és kullancsriasztó és nyolc gyógyhatású sampont adtunk át az alapítványnak önkéntesen dolgozó kutyakozmetikus számára. A termékek javallatait figyelembe véve, a szakértő kutyakozmetikus tizenegy kutyát és öt macskát fürdetett meg, majd értékelte a fertőtlenítő-és gyógyhatású samponok használhatóságát, hatását. A bolha-és kullancsriasztó samponokat pedig a továbbiakban megelőzés céljából tudja majd hasznosítani az alapítvány önkéntese.

Kutyasampon terméktesztünk eredményeiről itt olvashat!
Így vizsgáztak a fertőtlenítő hatású biocid samponok
Clorexyderm shampoo 4% kutyák és macskák részére

A sampont Junioron, az 5 éves pumi jellegű, befogott kan kutyán tesztelték. Sajnos Junior igen elhanyagolt állapotban volt, gyapjasan összeállt szőrzete és a bőre is szennyezett volt. A fürdetés után a bepállott, befülledt bőre láthatóan tisztább, a szőre fényesebb lett. Allergiás reakció nem jelentkezett. A kellemes illatú, könnyen felvihető és lemosható sampon jól habzott. A termék dobozán elhelyezett címke/használati utasítás viszont apró betűs, így nehezen olvasható.

Mivel a sampon kutyák és macskák számára készült, így Cirmit, az 1 éves, erősen szennyezett szőrű befogott macskát is megfürdették. A sampon használata tiszta szőrt és bőrfelületet eredményezett. Allergiás reakciót szerencsére ezúttal sem váltott ki a termék.

Clorexyderm shampoo Forte fertőtlenítő sampon kutyák és macskák részére

Macinak, a 4 éves, kistestű terrier keveréknek elhanyagolt, szennyezett volt a bőre és szőrzete. Már egyszeri használattal jól láthatóan és érezhetően tiszta lett a bőre és a szőre is. Allergiás reakció nem jelentkezett.

Biocid, gyógyhatású, állatgyógyászati készítmény, ápolószer. Eláruljuk mi a különbség. Kattintson!
Gyógyhatású készítmények

Tudta?

Amennyiben a kutyánk bőre kisebesedett vagy gyanús, hogy fertőzés alakult ki, akkor mindenképpen érdemes állatorvoshoz fordulni. Egyéb esetben meg lehet próbálni a nem vényköteles termékek használatát.

Douxo Calm Sampon

Ezt a sampont bőrérzékenységgel és viszketéssel járó allergiás bőrgyulladás kiegészítő kezelésére ajánlják. Bodza, a 4 éves westhighland white terrier sajnos pont ezzel a problémával küzd. A sampont gyógyszeres kezelés kiegészítéseként alkalmazták a kutyuson, 3-4 naponta. A hatodik alkalom után a bőr gyulladása enyhébbnek látszódott. Könnyen használható, kellemes illatú, jól habzó termék.

Douxo Pyo Sampon

Borzas, a 9 éves bichon havanese kiskutya gombás bőrfertőzése a termék használata után enyhült, a korpásodás elmúlt, a viszketés megszűnt. Könnyen adagolható és használható, kellemes illatú, jól habzó termék. A sampont a gyártó felületes és mély pyodermák, bakteriális és gombás felülfertőződések kiegészítő kezelésére ajánlja.

Jázmint, a 8 éves golden retriever kutyát Malassezia pachydermatitis okozta fertőzés miatt kezelik. A DouxoPyo sampon első használata után a bőrpír enyhült, valamint a szőr állapota, szaga jelentősen megváltozott. Három naponta ismételve, ötszöri használat hozott megfelelő eredményt. Könnyen felvihető és lemosható, jól habzó sampon.

Peroxyderm Sampon

A 3 éves bichon havanese fajtájú Benító bőrgyulladásban szenved. A baktériumok okozta bőrgyulladások, mély és felületes pyodermák kiegészítő kezelésére ajánlott termék használata jótékony hatással volt a kiskutya bőrére. A sampon adagolása könnyű, habzása kiváló, könnyen és jól eltávolítható.

A terméket egy 5 éves himalája perzsa macskán is alkalmazták, a fülét érintő szőrtüszőgyulladás miatt. A fertőzött fülrészeket 3-4 naponta lemosták, és a hatodik alkalom jelentős javulást hozott.  Könnyen használható termék.

Hogyan kerülhetnek forgalomba hazánkban a kutyasamponok? Cikkünkből kiderül!kutya
Pyoderm Sampon

Marcipánnál, a 7 éves középtermetű keverék kutyánál gombás eredetű bőrgyulladást állapítottak meg. A sampon felületes és mély pyodermák, egyéb bakteriális és gombás felülfertőződések kiegészítő kezelésére ajánlott. Már egyszeri használat láthatóan nyugodtabb bőrfelületet eredményezett. Teljes hatását 4 naponta ismételve, összesen 5 alkalom után fejtette ki. A használati útmutató jól értelmezhető. Nem túl erős illatú, jól felvihető és lemosható termék.

 

Micikét, a 10 éves házi macskát a nyakán található bakteriális fertőzés miatt kezelték. Az első használat után enyhébbek lettek a tünetek. A termék használata három naponta alkalmazva, összesen 6 alkalom után hozta meg a kívánt eredményt. Jól felvihető és lemosható, kellemes illatú sampon.

Sebolytic sampon

Julcsinak, az 5 éves pumi kutyának nagyon zsíros volt a bundája a faggyúmirigyek túlzott működése következtében.  A zsíros, korpás, bűzös bőrre ajánlott sampon használata után a zsíros tapintás és a szag jelentősen enyhült. A készítmény könnyen adagolható, kellemes illatú, jól habzó.

Cecíliát, a 3 éves sziámi macskát erősen korpás bőrfelület és túl sok aljszőrzet miatti befülledés miatt kezelték. Első használat után a Sebolytic sampontól már jól kifésülhető volt a szőrzete és a korpásodás is jelentősen csökkent. A harmadik fürdetést követően gyakorlatilag tünetmentessé vált. Kellemes illatú, jól felvihető és lemosható sampon.

Serum – Korpásodás elleni sampon

A sampont zsírosodással, korpázással járó elváltozások enyhítésére, valamint bőrgyógyászati megbetegedések (pyoderma, seborrhoea, szőrtüszőgyulladás) helyi, kiegészítő kezelésére ajánlják. Boszkónak, a 3 éves Main Coon macskának eleségallergia következtében alakultak ki a bőrtünetei: erős viszketés a pofa- és a nyaktájékon, valamint korpásodás. Táplálékváltás és diéta mellett, összesen 6 fürdetést követően mára már tünetmentes. Már az első használat után megfigyelhető volt a tünetek enyhülése. A használati útmutató jól használható, de a készítmény kissé kellemetlen illatú.

Erős korpásodás és bőrviszketés miatt kezelték Pamacsot, a 2 éves máltai selyem kutyát a samponnal. Az első alkalom után szinte teljesen eltűnt a korpa, a vakaródzás mértéke is jelentősen enyhült. Könnyen felvihető és lemosható sampon.

Zincoseb sampon – kutyák, macskák részére

A seborrhoea miatt kezelt 6 éves Pityu nevű puminál a termék használata után a bőrpír enyhébbé vált, az erős szag csökkent. Jól adagolható, könnyen lemosható sampon, kissé nehezen értelmezhető használati útmutatóval.

Lusy-t, a 12 éves németjuhász kutyát túlzott faggyútermelés miatt kezelték. A sampon használatától az erős szag csökkent, a bőrpír enyhült és a ragadós bőr szintén javulást mutatott. Könnyen adagolható és lemosható szer, kissé nehezen kezelhető használati útmutatóval.

kutya

Allermyl sampon

Az érzékeny és viszkető bőrre ajánlott terméket három esetben, a Zincosebbel kezelt Pityu és Lusy, valamint a Douxo pyo-val kezelt Jázmin további kezelésére is alkalmazták. Pozitív tapasztalatként említették a könnyű adagolást, kellemes illatot, könnyen kezelhető használati utasítást. A termék habzása megfelelő volt, allergiás reakciót nem okozott.

Összességében elmondhatjuk, hogy minden termék meghozta az ígért hatását. Allergiás reakció egy sampon használata után sem jelentkezett. A szakemberek beszámolója alapján viszont akadtak olyan termékek, amelyeknél nehezen értelmezhető volt a használati utasítás, továbbá több termék is nehezen habzott fel a fürdetés során. Változó volt a kutyasamponok illatának erőssége is. Örömteli eredmény, hogy a samponok segítségével 16 állatot tudtak megfürdetni, hozzájárulva a menhelyen élő állatok egészségéhez.

 

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk