Image default

A legkedveltebb kutyasamponok

Legújabb terméktesztünk során rendhagyó módon teszteltük a kutyasamponokat. A kedveltségi vizsgálaton ezúttal bolha- és kullancsriasztó hatású termékek és gyógyhatású készítmények vettek részt. Ha kíváncsi vagy, hogy zajlott a kutyasamponok kedveltségi tesztelése, olvassa el cikkünket!

A Szupermenta kedveltségi teszt célja, hogy a termékeket vizsgálva, vásárlói döntést befolyásoló szempontokkal is kiegészítse a Nébih hatósági és laboratóriumi vizsgálatait. Számunkra kiemelkedően fontos, hogy szakértő és laikus tesztelők egyaránt értékeljék a termékeket, így több különböző, akár eltérő vélemény is megjelenhet a végeredményben, amelynek köszönhetően egy általános képet kaphatunk.

Milyen szempontok alapján teszteltük a kutyasamponokat?
 • A dobozon feltüntetett információ és használati utasítás magyar nyelvű, olvasható, érthető. A piktogramok, tárolási előírások és figyelmeztetések minősége megfelelő. A termék csomagolásán feltüntetésre került: engedélyszám, lejárati idő, tárolási és alkalmazási előírások, célállatfaj, hatástartam, ellenjavallatok és mellékhatások.
 • Fizikai jellemzői közé sorolható, hogy a termék felbontása és használata könnyű, csomagolása jó minőségű.
 • Illata kellemes, nem rendelkezik kellemetlen, erőteljes illattal.
Bolha-és kullancsriasztó termékek rangsora

A bolha- és kullancsriasztó hatású termékek versenyében első helyen 25,4 ponttal a Happy Pet Guard Bolha- és kullancsriasztó sampon végzett. Második lett 25,3 ponttal a Preventol Duo Bolha- és kullancsriasztó sampon, míg a harmadik helyezést 24,6 ponttal a Dolly Natural Bolha- és kullancsriasztó sampon érte el.

Ez is érdekelheti

Ha kíváncsi a részletes laborvizsgálati eredményekre, összefoglaló táblázatunkban megtekintheti!
kutyasampon
Sampon-kísérlet

Terméktesztünk során alapvető kritérium, hogy a vállalt hatóanyagot tartalmazzák-e a termékek. Ezen kívül arra is kíváncsiak vagyunk, hogy a vajon a gyakorlati használat során hogyan teljesítenek a termékek. Éppen ezért próbára tesszük a mintákat. A kísérlet végén tapasztalatainkat megosztjuk olvasóinkkal itt, a Szupermentán.

Rendhagyó teszt – avagy a gyógyhatású készítmények értékelése

A kutyasamponok kedveltségi vizsgálatán természetesen nem maradt el a gyógyhatású készítmények értékelése sem. A kategória képviselői ezúttal azonban nem szálltak versenybe, értékelésük kizárólag klasszikus vásárlói szempontok alapján összeállított kérdőív segítségével valósult meg. A kérdőív eredményének értékelése szakértő és laikus tesztelők véleménye alapján alakult.

Kíváncsiak voltunk, a résztvevők milyen szempontok alapján választanának terméket, ha kedvencüknek gyógyhatású készítményre lenne szüksége. A megkérdezettek 70%-a feltétlenül kérné szakértő, azaz állatorvos tanácsát mielőtt keresgélni kezdene állatpatika vagy szakáruház polcain. A résztvevők 100%-a a választott gyógyhatású készítménytől elsődlegesen az ígért hatás kifejtését várják el, de fontos szempontként említették a mellékhatások nélküli felhasználást, valamint a Nébih engedélyszám jelenlétét az adott terméken. Szinte kivétel nélkül minden résztvevő fontos szempontnak tartotta a termék kiválasztásában a magyar nyelvű tájékoztató meglétét is.

Kevésbé fontos szempontnak bizonyult a tesztelők véleménye alapján az illat valamint a habzás a gyógyhatású készítmények esetében.

Megkértük a teszt résztvevőit, hogy ezúttal pontozás és rangsor kialakítása nélkül saját véleményük alapján értékeljék a kategóriában szereplő samponokat. Lássuk, hogy alakult a végeredmény (terméknév szerint ABC sorrendben):

 • Allermyl Sampon érzékeny és viszkető bőrre – Állatgyógyászati gyógyhatású termék kutyák és macskák számára

A tesztelők többsége a dobozon szereplő tájékoztatást nehezen olvashatónak, értelmezhetőnek ítélte, azonban pozitívumként emelték ki a sampon praktikus adagoló kupakját, valamint folyékony gél állagot, mely megkönnyíti a termék használatát.

 • Douxo Calm Sampon Állatgyógyászati gyógyhatású készítmény kutya, macska részére

Az értékelés során legtöbben az olvasható, jól érthető információkat és használati utasítást említették, de meggyőzte a résztvevőket a termék semleges illata, valamint jó minőségű csomagolása is.

 • Douxo Seb Sampon Állatgyógyászati gyógyhatású készítmény kutya, macska részére

A Douxo Seb sampon esetében szintén az olvasható, minden szükséges információt magába foglaló leírást, továbbá a kellemes illatot emelték ki legtöbben. A fizikai jellemzők kapcsán a nehezen nyitható csomagolás szerepelt a negatívumként említhető vélemények között.

 • Douxo Pyo Sampon Állatgyógyászati gyógyhatású készítmény kutya, macska részére

A tesztelők a terméket könnyen felbonthatónak, ezáltal használhatónak ítélték. Illatát semlegesnek, mégis pozitívnak tartották.

 • Sebolytic Sampon zsíros, korpás, bűzös bőrre – Állatgyógyászati gyógyhatású termék kutyák és macskák számára

Bár a magyar nyelvű leírást megtalálták a terméken, a csomagolásból adódóan a feltüntetett leírást többen nehezen olvashatónak ítélték. Erőteljes, mégis kellemes illatát teafaolajhoz hasonlították.

 • Serum Korpásodás elleni sampon kutyák és macskák részére

A többség kiemelte a sampon praktikus és igényes csomagolását és részletes tájékoztatóját, illatát viszont valamennyien „gyógyszer illatúnak” tartották.

 • Peroxyderm Sampon Állatgyógyászati gyógyhatású készítmény kutya és macska részére

A termékkel kapcsolatos értékelések főként az állag, valamint az ebből adódó adagolás problémájára vonatkoztak. A tesztelők többsége a sampont túl hígnak ebből kifolyólag nehezen alkalmazhatónak vélte. Pozitívumként a részletes magyar nyelvű tájékoztatót és a semleges illatot említették.

 • Pyoderm Sampon Állatgyógyászati gyógyhatású készítmény

A terméken szereplő információkat jól olvashatónak, érthetőnek tartották. Egyedüli problémának a „gyenge minőségű” kupakot említették, mint használatot nehezítő tényezőt.

 • Zincoseb Sampon

A tesztelők legfőbb problémaként a nehezen hozzáférhető magyar nyelvű tájékoztatót emelték ki, de nem győzte meg a résztvevők többségét a termék erőteljes, kellemetlen illata sem. Pozitív tényezőnek tartották viszont a stabil, igényes csomagolást.

kutyasampon

A vizsgálatok és a teszt részletes eredményei megtekinthetőek összefoglaló táblázatunkban!

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk