Image default

Forralt bor recept

A téli időszakban előszeretettel fogyasztjuk ezt a fűszeres meleg italt. Az elkészítése során pedig könnyen igazítható egyéni ízléshez, hiszen a fűszerek mennyiségét és a bor fajtáját is magunk szabályozzuk. Kifőztünk egy receptet példaképp. Ha kíváncsi, olvasson tovább!

Hozzávalók
  • 1 liter bor (ízlés szerint vörös vagy fehér, száraz vagy édes)
  • 10-15 szegfűszeg
  • 3 rúd fahéj
  • 2 evőkanál cukor (Mennyisége ízlés szerint. Amennyiben száraz bort választottunk, még akár el is hagyható.)
  • 1 gyümölcsös teafilter
Elkészítés

Öntsük bele egy fazékba a kiválasztott bort, majd adjuk hozzá a fűszereket. Hagyjuk állni 30 percig a fűszereket a borban, hogy elkezdjenek kioldódni az ízek. Ezt követően rakjunk bele egy gyümölcsös teafiltert, és kezdjük el melegíteni. Ne forraljuk fel, csak gőzölésig melegítsük, ha azt szeretnénk, hogy megmaradjon a bor alkoholtartalma. 30 percig melegítsük, majd szűrjük le. A bögrékbe díszítésképp egy-egy narancskarikát is tehetünk.

Kellemes kortyolgatást!

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk