Image default

Hogyan termesszünk otthon hegyes-erős paprikát?

Sokakat foglalkoztathat a kérdés, miszerint hogyan termesszen otthon hegyes-erős paprikát. Cikkünkben adunk néhány hasznos tanácsot.

Mielőtt belefognánk a termesztésbe, érdemes átgondolni, hogy milyen paprikát szeretnénk nevelni. A boltok polcain ugyanis különböző vetőmagokkal találkozhatunk.

A csomagoláson feltüntetett információk segítenek abban, hogy a számunkra legmegfelelőbb terméket válasszuk. Fontosak például a termesztésre vonatkozó információk, és az sem elhanyagolható, hogy mire a legalkalmasabb az adott fajtájú erős paprika: konzervgyártásra, savanyításra vagy friss fogyasztásra.

Ha kiválasztottuk a vetőmagot, kezdődhet a veteményezés!

Minden esetben nézzük meg a vetőmagok csomagolásán található útmutatót és aszerint termesszük a paprikát.

Lépésről lépésre:
  1. A hegyes-erős paprikák veteményezését az év első negyedében, optimális esetben február végén vagy március elején érdemes elkezdeni. A magokat körülbelül 1-2 centiméter mélyre ajánlott vetni, ügyeljünk arra, hogy ne szórjuk túl mélyre őket. Alkalmazhatunk fóliasátrat is.
  2. Két hónappal későbbre, körülbelül májusra a vetőmagok már palántákká cseperednek.
  3. Ekkor a palántákat átültetjük. Az ültetés során fontos a megfelelő távolság: amennyiben több sorba ültetjük a palántákat, abban az esetben körülbelül 60 centiméter szélességet hagyjunk a sorok között, valamint 25 centiméter távolság legyen az egymás mögött elhelyezett növények között is.
  4. Két-három hónap várakozás után, a július és október közötti időszakban leszedhetjük a megtermett paprikákat.

Eredményes kertészkedést kíván a Szupermenta!

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk