Image default

Idegenmag-tartalom, tisztaság és csírázóképesség – avagy mit miért vizsgáltunk a paprikavetőmagokban?

A kertészkedést szerető emberek annak reményében vásárolnak vetőmagokat, hogy azokból kellő gondoskodással szépen fejlett növényeket neveljenek otthon. Ehhez elengedhetetlen, hogy megfelelő vetőmag lapuljon a csomagban. Lássuk, hogyan ellenőrizhető mindez!

Milyen vitaminok vannak a paprikában? Cikkünkből kiderül!

A paprikavetőmag-terméktesztünk során többféle paraméter vizsgálatát végeztük el, hogy ne érje csalódás a vásárlót a biológiai alapokat, a vetőmagot illetően.

Az idegenmag-tartalom vizsgálatával azt ellenőriztük, hogy csak az ígért magokat rejti-e a csomagolás. Míg a tisztaság vizsgálata azt mutatta meg, hány százalékban jelennek meg a paprikavetőmagok, és milyen arányban tartalmaz a tasak az értékes vetőmag mellett különböző szennyezőanyagokat, mint például kavics vagy egyéb növényi rész, illetve idegen magokat.

Górcső alá vettük laboratóriumunkban a paprikavetőmagok csírázóképességét is. A vizsgálat végén számszerű eredményt kapunk, hogy a vizsgált vetőmagokból kikelt csíranövények közül mennyi az ép csíranövény, az abnormális csíra és a teljesen holt mag. Hasznos tudni, hogy a vásárlók biztonsága érdekében az árusított vetőmag ép csírájának minimális mennyiségét rendelet szabályozza.

Végezetül örömmel jelentjük, hogy a paprikavetőmag-termékteszten minden fentebb felsorolt paraméter vizsgálata megnyugtató eredménnyel zárult, és megfelelt az elvárásoknak.

Kíváncsi a paprikavetőmag-terméktesztünk eredményeire? Kattintson!

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk