Ön hallott már a sárgatúróról? Sok helyen épp olyan elengedhetetlen része a húsvéti menünek, mint a sonka vagy a tojás. Édességétől függően fogyaszthatjuk sós ételek mellé, illetve desszertként is. Cikkünkben egy szuper édesség receptet talál.
Hozzávalók: (kb. 4 fő részére)
- 2,5 l tej
- 20 db tojás
- 25-30 dkg cukor
- csipet só
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tejet feltesszük egy lábasba főni, hozzáadjuk a cukrot (ízlés szerint) és a sót, majd a villával egyneműsített tojásokat is. Lassú tűzön főzzük, folyamatosan kevergetjük. Amikor az állaga túróra emlékeztető, a leve pedig vízhez hasonló lesz, akkor ritka szövésű konyharuhába tesszük, és leszűrjük. Szorosan összekötjük tetszés szerinti formába (többnyire gömbölyű). A levét jól kinyomkodjuk, majd hűvös helyen felakasztjuk, hogy a maradék lé kicsöpögjön belőle. Körülbelül fél napig hagyjuk így, ezután már lehet tálalni.
Tehetünk bele mazsolát, és fahéjjal is ízesíthetjük.