Image default

Húsvéti sárgatúró recept

Ön hallott már a sárgatúróról? Sok helyen épp olyan elengedhetetlen része a húsvéti menünek, mint a sonka vagy a tojás. Édességétől függően fogyaszthatjuk sós ételek mellé, illetve desszertként is. Cikkünkben egy szuper édesség receptet talál.

Hozzávalók: (kb. 4 fő részére)
  • 2,5 l tej
  • 20 db tojás
  • 25-30 dkg cukor
  • csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:

A tejet feltesszük egy lábasba főni, hozzáadjuk a cukrot (ízlés szerint) és a sót, majd a villával egyneműsített tojásokat is. Lassú tűzön főzzük, folyamatosan kevergetjük. Amikor az állaga túróra emlékeztető, a leve pedig vízhez hasonló lesz, akkor ritka szövésű konyharuhába tesszük, és leszűrjük. Szorosan összekötjük tetszés szerinti formába (többnyire gömbölyű). A levét jól kinyomkodjuk, majd hűvös helyen felakasztjuk, hogy a maradék lé kicsöpögjön belőle. Körülbelül fél napig hagyjuk így, ezután már lehet tálalni.

Tehetünk bele mazsolát, és fahéjjal is ízesíthetjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk