Image default

Mi lapul a dobozos margarinok fedele alatt?

A Szupermenta legújabb terméktesztjén a tégelyes margarinokat vesszük górcső alá. Szokásos, többlépcsős vizsgálatunk első lépéseként megnézzük, milyen összetevőket tartalmazhat a margarin, illetve milyen szabályozás vonatkozik erre a termékcsoportra. Induljon a képzeletbeli séta!

Lássuk először az összetevőket!

A boltok polcain található dobozos margarinok főbb összetevői az ivóvíz, a növényi olajok és a zsírok – amelyek lehetnek például repce-, pálma- és kókuszzsiradékok –, továbbá tartalmaznak  vitaminokat valamint a kenhetőséget biztosító emulgeálószereket, valamint színezékeket, aromákat.

Sütőmargarin tesztünkön vizsgáltuk a sütőmargarinok vitamintartalmát. Ha kíváncsi Kattintson!
 Ismerkedjünk meg a termékekre vonatkozó szabályozással!

A margarinok a kenhető zsírokon belül a zsírok csoportjába sorolandóak. A zsírok csoportján belül megkülönböztetünk margarint, háromnegyed-zsíros margarint, félzsíros margarint és X% zsírtartalmú margarint. A kereskedelemben kapható termékeket is ezzel a megnevezéssel kell ellátnia a forgalmazóknak.

A dobozos margarinok csoportjaira ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a kockamargarinok esetében:

Margarinok zsírtartalma

Sütőmargarin terméktesztünk eredményeiről itt olvashat!

Forrás: 1308/2013/EU RENDELETE

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk