Ne legyünk bizalmatlanok, ha zöldségből készült desszerttel találkozunk! Ízletes és egyben egészséges ínyencség ugyanis nem csak gyümölcs felhasználásával készíthető. A sárgarépa az év bármely szakában beszerezhető, ráadásul nem csak finom, de egészséges desszert varázsolható belőle az asztalunkra.
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fokozat: könnyű
Mennyiség: 8 adag
Hozzávalók:
- 4 db sárgarépa
- 2 dl olaj
- 1,5 dkg cukor (helyettesíthető mézzel)
- 4 db tojás
- 4 dkg liszt (lehet teljes kiőrlésű)
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1-2 csipetnyi só
- ízlés szerint: 1-2 teáskanál fahéj, pár csepp citromlé
- vaj a tortaforma kikenéséhez
- porcukor a díszítéshez
Ez is érdekelheti!
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sárgarépákat megmossuk, majd pucolás után lereszeljük. Összekeverjük az olajjal és a cukorral. Miután a tojásokat megmostuk, és felvertük, hozzáadjuk a répás alaphoz, amivel jó alaposan összekeverjük. Egy másik tálban a lisztet összedolgozzuk a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Ízlés szerint kerülhet bele fahéj és pár csepp citromlé is. A lisztes keveréket fokozatosan adagoljuk a folyékony alapanyagokhoz, majd kevergetjük pár percig. Amíg melegszik a sütő, a tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük. Eldolgozzuk a tetejét. 30 percig sütjük. Ha a tűpróbateszten átmegy, akkor kivehetjük a sütőből. Hagyjuk kihűlni, ugyanis így könnyebb a szeletelés. Tálalás előtt megszórhatjuk egy kis porcukorral.
Jó étvágyat kívánunk!