Sok üzletben megtalálhatóak már a különböző babapiskóták, melyekhez gyakran nyúlunk, ha például sütés nélküli desszertet szeretnénk összeállítani. Ha azonban elfogyott otthon a babapiskóta, vagy jobban szeretné saját kezűleg elkészíteni, akkor próbálja ki a receptünket!
Hozzávalók (kb. 50 darabhoz):
- 5 tojás
- 15 dkg finomliszt
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1-2 ek porcukor a tetejére
Elkészítés:
A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük kemény habbá verni, majd a cukor harmadát is hozzáadjuk. Addig verjük, míg szép, fényes nem lesz a hab.
A tojássárgákat a maradék cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. Több részletben hozzádolgozzuk az átszitált lisztet, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot is.
A masszát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire babapiskóta formákat nyomunk. Meghintjük egy kevés porcukorral, majd 160 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Légkeveréses fokozaton kb. 15 perc alatt készre sütjük. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat kívánunk!
Maradék nélkül-tipp:
Ha egyszerre nagyobb mennyiséget készítünk, a fel nem használt babapiskótát lefagyasztva hosszabb ideig frissen tudjuk tartani. Fontos, hogy felcímkézve tegyük a fagyasztóba, és ne feledkezzünk meg róla!