Image default

A csemegeuborkák tartósítása

Csemegeuborka, savanyú uborka, fokhagymás uborka… a boltok polcai előtt állva látszólag teljesen egyforma termékek, mégis eltérő a megnevezésük. Vajon mire következtethetünk a termékek nevéből? Cikkünkből kiderül.

A Magyar Élelmiszerkönyv a savanyúságok között szabályozza a csemegeuborka készítésének feltételeit. Vagyis azoknak a termékeknek, amelyek a csemegeuborka nevet viselik, a Magyar Élelmiszerkönyvi irányelv által a termékféleségre megfogalmazott feltételeknek kell megfelelniük.

Ez is érdekelheti

A szabályozás kitér arra, hogy a csemegeuborkák tartósítása kizárólag hőkezeléssel, tartósítószer nélkül történhet. Így, ha a csemegeuborka megnevezésű terméket keressük és választjuk a boltban, biztosak lehetünk benne, hogy a savanyúságunk hőkezeléssel készült.

Forrás: Magyar Élelmiszerkönyv

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk