Image default

A legkedveltebb dobozos margarinok

A dobozos margarinok hatósági és laboratóriumi ellenőrzése mellett ezúttal sem maradhatott el a kedveltségi vizsgálat, melyre februárban került sor. Kíváncsi mely termékek léphettek fel a dobogóra? Cikkünkből kiderül!

Ez is érdekelheti

A kedveltségi vizsgálat során fontos, hogy szakértő és laikus kóstolók egyaránt pontozzák a termékeket, így több különböző, akár eltérő vélemény is megjelenhet a végeredményben.

Fogyasztói szempontokat figyelembe véve a résztvevők ezúttal 17 féle dobozos margarint kóstolhattak.

A termékek értékelése most is „vak-kóstolásos” módszerrel történt, azaz nem tudták, mely sorszám melyik márkát takarja.

A résztvevők 4 fő értékelési szempont mentén bírálhatták a margarinokat: külső megjelenés, szín, illat és íz.

  • Külső megjelenése kielégítő, ha egyöntetű, foltosodástól, kiválástól mentesség
  • Színében elvárható, hogy jellegzetesen tompa fényű, sárgásfehér vagy világossárga színű legyen a termék.
  • A margarin illata megfelelő, ha kellemesen savanykás, jellegzetesen aromás, tiszta, idegen szagtól mentes.
  • A kóstolók által legfontosabbnak ítélt tulajdonság az íz, ami megfelelő, ha kellemesen savanykás, jellegzetesen zamatos, harmonikus, tiszta, avasodástól és keserű mellékíztől mentes.

A kóstolóink által legfontosabbnak ítélt tulajdonság a margarinok íze, melynek értékelése során a Líra Félzsíros margarin A-, D-, E-vitaminnal végzett az élen. A második legfontosabbnak ítélt jellemző, az illat pontozása során szintén ez a margarin diadalmaskodott.

Az összesített értékelésben is a Líra Félzsíros margarin A-, D-, E-vitaminnal állhatott a dobogó legfelső fokára. A második helyen a Bords Eve Olívaolajjal Csökkentett zsírtartalmú margarin 4% olívaolajjal végzett, míg a dobogó harmadik fokára a Flora Olive 39% zsírtartalmú light margarin olívaolajjal léphetett fel.

dobozos margarin dobogó
dobozos margarin

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk