Image default

A legkedveltebb kutyaféreghajtók

Legújabb terméktesztünk során rendhagyó módon teszteltük a kutyáknak szánt féreghajtókat. A hatósági és laboratóriumi ellenőrzések mellett ezúttal sem maradhatott el a kedveltségi vizsgálat. Ha kíváncsi, hogyan zajlott a féreghajtók tesztelése, olvassa el cikkünket!

A Szupermenta kedveltségi teszt célja, hogy a termékeket vizsgálva, vásárlói szempontokkal is kiegészítse a Nébih hatósági és laboratóriumi vizsgálatait.

Számunkra kiemelkedően fontos, hogy szakértő és laikus tesztelők egyaránt értékeljék a termékeket, így több különböző, akár eltérő vélemény is megjelenhet a végeredményben.

Vásárlói szempontokat figyelembe véve a résztvevők 16 vény nélkül kapható kutyaféreghajtót tesztelhettek le.

Milyen szempontok alapján teszteltük a kutyaféreghajtókat?

A résztvevők 3 fő értékelési szempont mentén bírálhatták a kutyaféreghajtókat: csomagolóanyag, csomagoláson feltüntetett információk és használati utasítás.

  • A csomagolóanyag megfelelő, ha a féreghajtó minőségének megóvását biztosítja, véd a külső behatások ellen, nem sérülékeny. A féreghajtó kivételét, kicserélését a csomagolóanyag megsértése nélkül nem teszi lehetővé. A féreghajtó a papírdobozban található, ezen belül alumínium/műanyag csomagolásban van, amely tabletta esetén porciózza a készítményt, és védelmet biztosít. Kibonthatósága és visszazárhatósága egyszerű, nem sérül közben a csomagolás.
  • A csomagoláson feltüntetett információk akkor tekinthetők megfelelőnek, ha a termékinformáció, leírás, magyar nyelven is olvasható, érthető. A közölt információk alapján bizalmat keltő a készítmény. A csomagoláson meg van nevezve a célállat faj, a gyógyszer formája, kiszerelése, a forgalomba hozatali engedélyszáma, a készítmény hatóanyagtartalmának megnevezése, az adagolás és az alkalmazás módja, illetve a felhasználhatósági idő.
  • A használati utasítást illetően fontos, hogy magyar nyelven is olvasható legyen. A tájékoztatás minősége megfelelő, ha az információk érthetők és egyértelműek. Szerepel rajta a forgalmazó/gyártó neve és címe, a készítmény pontos neve, kinézetének leírása, az összetevők megnevezése, javallatok-ellenjavallatok, mellékhatások, részletesebb adagolási és alkalmazási módszerek, különleges tárolási információk, figyelmeztetések, megsemmisítésre/ártalmatlanításra vonatkozó utasítások.

A résztvevők által legfontosabbnak ítélt szempont a Használati utasítás volt, melyben a Dehinel Plus flavour tabletta kutyák számára A.U.V. vitte a pálmát.

A kedveltségi vizsgálat során, minden értékelési szempontot figyelembe véve, az élen a Drontal Plus 150/144/50 mg ízesített tabletta A.U.V. végzett. A második helyezést a Dehinel Plus flavour tabletta kutyák számára A.U.V. nyerte el, míg a dobogó harmadik fokára a Drontal Plus XL 525/504/175 mg tabletta A.U.V. léphetett fel.

kutyaféreghajtó
kutyaféreghajtó

Tesztünket ezúttal vényköteles termékek vizsgálatával egészítettük ki. Hogy mely termékek ezek? Lássuk!

kutyaféreghajtó

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk