Image default

A legkedveltebb mascarponék

A mascarponék hatósági és laboratóriumi ellenőrzése mellett ezúttal sem maradhatott el a kedveltségi vizsgálat. Kíváncsi, mely termékek kerültek a dobogóra ebben a kategóriában? Cikkünkből megtudhatja.

A Szupermenta kedveltségi teszt célja valamennyi terméktípus esetében az, hogy a termékeket vizsgálva, ízlelve egyéb, fogyasztói szempontból releváns információkkal egészítse ki a Nébih hatósági és laboratóriumi vizsgálatait.

A kedveltségi vizsgálat során azért fontos, hogy szakértő és laikus kóstolók egyaránt pontozzák a termékeket, mert így több különböző, akár eltérő vélemény is megjelenhet a végeredményben.

Vásárlói szempontokat figyelembe véve a résztvevők ez alkalommal 18 darab mascarponét kóstolhattak meg.

A termékek értékelése most is „vak-kóstolásos” módszerrel történt, azaz a tesztelők nem tudták, mely sorszám, melyik márkát takarja.

A résztvevők összesen négy szempont mentén értékelték a mascarponékat:

  • A külső megjelenést, állományt tekintve a mascarpone jellemzően csontfehér színű, egyöntetű, sima felületű. Lékiválástól és szennyeződéstől mentes.
  • Az állagot illetően sima, homogén, lágy, krémes, a szájban selymes, jól olvadó.
  • A termék illata megfelelő, ha tiszta, jellegzetes, tejszínre emlékeztető, harmonikus. Minden idegen illattól mentes.
  • Íze letisztult, tejszínes, enyhén édeskés, harmonikus, kissé semlegesebb ízhatású. Minden idegen íztől és utóíztől mentes.

Az összesített eredmények alapján, a dobogó legfelső fokára a Galbani Mascarpone Érlelés nélkül készült, zsírdús, friss sajt állhatott; második helyen a Milfina Mascarpone Tejszínes, zsírdús, friss krémsajt végzett, míg a harmadik helyet a Kisteleki Mascarpone krém Utóhőkezelt cukrászati és gasztronómiai készítmény terméke érdemelte ki.

mascarpone
mascarpone

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk