Image default

A legkedveltebb mogyorókrémek

A mogyorókrémek hatósági és laboratóriumi ellenőrzése mellett ezúttal sem maradhatott el a kedveltségi vizsgálat. Kíváncsi, mely termékek kerültek a dobogóra ebben a kategóriában? Íme a győztesek rangsora!

A Szupermenta kedveltségi teszt célja valamennyi terméktípus esetében az, hogy a termékeket vizsgálva, ízlelve egyéb, fogyasztói szempontból releváns információkkal egészítse ki a Nébih hatósági és laboratóriumi vizsgálatait.

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy szakértő és laikus kóstolók egyaránt pontozzák a termékeket, hiszen így több különböző, akár eltérő vélemény is megjelenhet a végeredményben.

Vásárlói szempontokat figyelembe véve a résztvevők 34 darab mogyorókrémet kóstolhattak meg.

A termékek értékelése most is „vak-kóstolásos” módszerrel történt, azaz a tesztelők nem tudták, mely sorszám, melyik márkát takarja.

A résztvevők összesen négy szempont mentén értékelték a mogyorókrémeket.

  • Külső megjelenés, szín szempontjából akkor megfelelő a mogyorókrém, ha sötétbarna színű, fényes vagy matt felületű, teteje egyöntetű, nem száraz, nem töredezett.
  • Az állagot illetően állománya egynemű, megfelelően sűrű, krémes, jól kenhető. Nem folyós, nem kemény, nem darabos, nem száraz, nem ragacsos, szájban lágyan olvadó. Kiválást, idegen anyagot nem tartalmaz.
  • A termék illata megfelelő, ha a mogyoróra (és kakaóra) jellemző tiszta, harmonikus illattal rendelkezik, minden idegen szagtól mentes.
  • Íze jellegzetesen mogyoróra (és kakaóra) emlékeztető, harmonikus, megfelelően édes, nem tömény, nem kesernyés, nem zsíros érzetű, minden idegen íztől mentes.

Érdekes tanulsága a kóstolásnak, hogy nem feltétlenül csak a magasabb mogyorótartalmú termékek lehetnek „finomak”, hiszen az élmezőnyben több alacsonyabb mogyorótartalmú termék is helyet kapott.

A mogyorókrémek rangsorát tekintve, a dobogó legfelső fokára a Ferrero Nutella Kenhető kakaós mogyorókrém állhatott, második helyen a CBA Piros Kakaós-mogyorós krém végzett, míg a harmadik helyet a Bio Bionella mogyorós nugátkrém érdemelte ki.

A Ferrero Nutella Kenhető kakaós mogyorókrém a kóstolóink véleménye alapján minden vizsgált tulajdonság – vagyis a külső megjelenés, a szín, az állomány, az illat és az íz – szempontjából az élen végzett.

mogyorókrémek
grafika

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk