Image default

Általánosságban az ételízesítőkről

Sok háztartásban megtalálható az ételízesítő, hiszen könnyen egy kis pluszt adhatunk vele ételeink ízének. A vásárlói igények kielégítése miatt a boltok polcain egyre több fajtával találkozhatunk. Nézzük, mit érdemes tudni róluk!

Miért népszerűek?

Az ételízesítők többek között többféle szárított zöldséget, fűszert tartalmaznak, melynek köszönhetően egyedi ízt adhatunk ételeinknek. Főként levesek ízesítésére használjuk, azonban főzelékek, köretek, húsok, zöldségek fűszerezésére is kiválóan alkalmas.

A vásárlói igények kielégítése miatt ma már többféle ételízesítőt is gyártanak. A kínálatban a natúr mellett több zöldséget vagy kevesebb sót tartalmazó, vegán, illetve aroma/adalékanyag nélküli (ezen belül pl. ízfokozó, színezék nélküli) ételízesítők is megtalálhatók.

Csomagolás és kiszerelés

Az ételízesítőknél fontos a zöldségek színének, illatának, ízének és állagának a megőrzése, ezért elengedhetetlen a jól záródó csomagolás, de nem elhanyagolható szempont a könnyű és praktikus adagolhatóság sem. A boltok polcain találkozhatunk dobozos, üveges, tasakos és műanyag palackos termékekkel is.

Kiszerelésüket tekintve is nagy a választék, vásárolhatunk 75 grammos, de akár 2 kilogrammos ételízesítőt is.

Tárolás

A csomagoláson feltüntetett információknak megfelelően száraz, hűvös, fénytől védett helyen javasolt tárolni az ételízesítőket.

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk