Image default

Ételízesítő házilag

Megmutatjuk, hogyan készíthetünk házilag ételízesítőt. Bár kissé időigényes a folyamat, viszont a recept alapján az ízlésünknek megfelelő hozzávalókból állíthatjuk össze a saját szárított ételízesítőnket.

Hozzávalók:

2 db sárgarépa

2 db petrezselyemgyökér

1 db zeller

1 db karalábé

1 db kápia paprika

2 gerezd fokhagyma

1 db vöröshagyma

néhány szál petrezselyemzöld

néhány szál zellerzöld

10 dkg só

Természetesen egyéb zöldségek és fűszerek is használhatók; bátran alakítsuk ízlésünknek megfelelően a hozzávalókat!

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd robotgéppel vagy húsdarálóval ledaráljuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben szétterítjük, és 80 fokra előmelegített sütőben szárítjuk kb. 2 órán át; közben többször átforgatjuk. Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd újra átdaráljuk. Ezután visszatesszük a sütőbe kb. 1 órára. Ha kihűlt, hozzákeverjük a sót, és légmentesen záródó dobozba vagy üvegbe tesszük.

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk