Image default

Mascarpone a konyhában

Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan használhatjuk fel a mascarponét. Kísérletezzünk bátran!

Mascarpone = tiramisu? Komoly tévedés! A mascarpone semleges, kissé savanykás íze és krémes állaga miatt könnyen ízesíthető, és sokféleképpen felhasználható. Bátran kombináljuk édes és sós ételek hozzávalóival is!

Ha desszertben gondolkodunk, ízesíthetjük a mascarponét cukorral, majd adhatunk hozzá például gyümölcsöt, csokoládét vagy akár gesztenyekészítményt is. A sűrű krémet felvert tejszínhabbal lazíthatjuk. Kiváló alap süteményekhez, tortákhoz, pohárdesszertekhez egyaránt.

Ha sós ételhez szeretnénk felhasználni, akkor ízlésünknek megfelelően gazdagíthatjuk sóval, borssal, zöldfűszerekkel vagy akár hagymával. Alkalmas lehet töltelékként, mártásként húsokhoz, zöldséges vagy tészta ételekhez is, illetve szendvicskrémként is használhatjuk.

Nézze meg korábbi áfonyás sajttorta receptünket is!

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk