Image default

Mi alapján nevezhető prémiumnak egy diákcsemege?

Legújabb Szupermenta tesztünkön a fiatalok és a felnőttek egyik kedvenc nassolnivalóját, a diákcsemegéket vizsgáltuk. Összesen 14 terméket teszteltünk.

Ez is érdekelheti

Jobb minőségű különleges termékek

Egyre népszerűbbek a jobb minőségre, a termék különlegességére utaló állítások az élelmiszerekkel kapcsolatban. Ilyen jelzők lehetnek például: különleges, kiváló, extra, prémium, stb. Nagyon fontos, hogy ezek mögött a jelzők mögött valódi tartalom is legyen, vagyis hogy a termék valóban különleges és magasabb minőségű legyen a hozzá hasonló többi termékhez képest. Az egyes önkéntes megkülönböztető megjelölések élelmiszereken történő használatáról szóló 74/2012. (VII.25.) VM rendelet szerint az élelmiszer-vállalkozónak minden esetben bizonyítania kell azt, hogy a terméke magas minőségű.

Minőségi elvárások

A bizonyítás legegyszerűbb esete, ha a gyártó él azzal a lehetőséggel, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv egyre több élelmiszer csoportra vonatkozóan meghatározza azokat a minőségi elvárásokat, amelyeket az ilyen megjelölés esetén teljesíteni kell. Ma még igen sok esetben nincs Magyar Élelmiszerkönyv szabályozás a különleges élelmiszerekre. Ilyen esetekben az élelmiszer vállalkozónak a gyártmánylapon megadott adatokkal kell bemutatnia, bizonyítania, hogy a különleges jelzővel ellátott terméke valóban olyan tulajdonságokkal rendelkezik, ami megkülönbözteti a piacon lévő hasonló termékek minőségétől.

Például prémium jelzővel látják el azon diákcsemegéket, amelyek pl.: szultána mazsolát, szárított amerikai tőzegáfonyát, aszalt ananászt, vörösáfonyát, feketecseresznyét vagy kesudióbelet tartalmaznak.

De miért diákcsemege a diákcsemege? Korábbi cikkünkből megtudhatja!

Forrás: elelmiszerlanc.kormany.hu

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk