Image default

A hegyes-erős paprika fajtái

Vetőmag vásárlásakor számos különböző hegyes-erős paprika fajta közül választhatunk.
Cikkünkben bemutatunk néhányat, melyek a terméktesztünkön is részt vettek.

Cristobal F1

Folyton növő, fényhiányra nem érzékeny fajta. Termése hosszú, hegyes, világoszöld és intenzíven csípős. A bogyók csüngő helyzetűek, 40-50 g tömegűek. Támrendszeres termesztést igényel.

Csípős spirál F1

Az előzőhöz hasonlóan folyton növő hibrid, szabadföldön kiválóan termeszthető. A termések átlagtömege 20-30 g. Friss fogyasztásra és savanyításra is alkalmas.

Harriet

Korai, szántóföldi és fóliasátor alatti, támrendszer melletti termesztésre is alkalmas, kosszarvú fajta. Bogyója csípős, ipari éréskor középzöld, teljes éréskor élénk piros, magasfényű. Ez a fajta konzervipari feldolgozásra ajánlott.

Harvey

Hajtatásra és szabadföldi termesztésre megfelelő, kosszarvú paprika fajta. Bogyói keskeny háromszög formájúak. Színük ipari éréskor világos zöldessárga, teljes éréskor sárga.

Rapires F1

Ismét egy folyton növő hibrid, gyors fejlődési sebességű, fényhiányra nem érzékeny. Termése hosszú, hegyes, világoszöld, intenzíven csípős ízű. A bogyók csüngő helyzetűek, 40-50 g tömegűek. Elsősorban támrendszeres termesztést igényel.

Palóc F1

Extra korai, csípős, hegyes paprika. Folyton növő, termése csüngő, sima, fényes, halványzöld színű, érett állapotban piros. Bogyója nagy: 17-24 cm hosszú, 3,5-4,5 cm vállszélességű, tömege 80 g.

Persenk-Kosszarvú

Fűszeres zamatú, enyhén csípős kosszarvú paprika. Termése világoszöld, sárgás színű, átlagosan 18-20 cm hosszúságú és 20-22 g átlagtömegű. Friss fogyasztásra és savanyításra is kiváló.

Kecskeszarv

Régi magyar fajta. Folyton növő, magas, fényhiányra nem érzékeny. Termése világoszöld, hosszú, hegyes, csípős, tömege 20-25 g. Szabadföldi termesztésre ajánlott fajta. Friss fogyasztásra és ecetes paprikának ugyancsak ideális.

Tudta?

A „Kecskeszarvú” vagy „Kosszarvú” paprika elnevezés a paprika formájából ered. A paprika alakja hasonlít a kecske vagy kos szarvára, mely hosszúkás, vékony, görbülő és hegyes végű. A név tehát a paprika jellegzetes megjelenésére utal, így könnyen felismerhetővé teszi ezt a fajtát.

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk