Image default

A legkedveltebb koktélparadicsomok

A Szupermenta koktélparadicsom terméktesztje során sem maradhatott el a kedveltségi vizsgálat, amikor is a pontozók szemügyre vették, illatozták és meg is kóstolták a termékeket. Hogy melyik lett a kóstolók kedvence? Cikkünkből kiderül!

A Szupermenta kedveltségi teszt célja, hogy a termékeket vizsgálva, ízlelve kiegészítse a Nébih hatósági és laboratóriumi vizsgálatait.

A kedveltségi vizsgálat során fontos, hogy szakértő és laikus kóstolók egyaránt pontozzák a termékeket, így több különböző, akár eltérő vélemény is megjelenhet a végeredményben. Az eredmények természetesen a kóstoláson részt vett szakértő-laikus csoport ízlését és véleményét tükrözik.

Különböző vásárlói szempontok mentén rangsorolva ezúttal 16 koktélparadicsomot bíráltak. „Vak kóstolásos” módszerrel pontozhattak, azaz nem tudták, mely sorszám, melyik márkát takarja.

Ez is érdekelheti

A paradicsomok esetében a kóstolók négy fő szempontot értékelhettek: a külső megjelenést, állagot, illatot és ízt.

  • Egy koktélparadicsom megfelelő, ha külső megjelenésében ép, tiszta, forradástól, sérüléstől, hegesedéstől, foltosodástól, állati kártételtől mentes. Nem ráncos, nem löttyedt. Közel azonos nagyságú. Alakja és színe fajtára, érett paradicsomra jellemző.
  • Állaga tapintásra kemény, héja feszes legyen. Belseje lédús, húsa közepesen kemény, harapásra friss érzetű.
  • Illatában elvárható, hogy tiszta, aromás, idegen- és mellékszagtól mentes legyen.
  • A paradicsom íze megfelelő, ha kellően aromás, zamatos, kellemesen édeskés-savanykás. Ha harmonikus sav-cukor érzetű, utóíztől, idegen- és mellékíztől mentes.

A négy különböző szempont mentén a kedveltségi értékelés alapján a Szupermenta dobogójára három magyar származású termék ért oda. A kóstolók tetszését a Nemeskert Kft. által forgalmazott Cherry paradicsom nyerte el. Második lett a Veresi Piroska fürtös koktélparadicsom, míg harmadikként a Veresi Bíborka fürtös koktélparadicsom végzett.

paradicsomA vizsgálatok és a teszt részletes eredményei
megtekinthetőek összefoglaló táblázatunkban!

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk