Amelyből a gyerekek biztos repetáznak
Házi mogyorókrém receptünket szívből ajánljuk, amely elsősorban a gyerekek, de akár a felnőtt családtagok kedvence is lehet. Gyors elkészítése mellett az egyszerű összetevők jellemzik, ami szintén nem elhanyagolható tényező.
Ez is érdekelheti
Hozzávalók:
– 200 g „török mogyoró”
– 2 tábla étcsokoládé
– 1 tábla tejcsokoládé
– 3 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
– 2 evőkanál növényi olaj
– 1 evőkanál porcukor
– 1 csipet só
Elkészítése:
A „török mogyorót” egy nagyobb serpenyőben folyamatos rázogatás és kevergetés mellett megpirítjuk. Akkor kész, ha már pattog a héja, de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. A serpenyőből kiöntjük egy tiszta és száraz konyharuhára, majd összedörzsöljük és eltávolítjuk a héját. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládékat. Eközben a héj nélküli mogyorókat késes aprítóba tesszük és krémessé őröljük (kissé darabosra is hagyhatjuk). Az aprító túlmelegedésének megakadályozása érdekében fél percenként állítsuk meg a folyamatot. Majd adjuk hozzá a növényi olajat, a kakaóport, a porcukrot, a sót és addig kevergessük az aprítóban, amíg szép fényes és krémes eredményt nem kapunk. Ezt követően a felolvasztott csokoládémasszát is hozzáadjuk és körülbelül 3 percig krémesítjük az egészet.
Az elkészült mogyorókrémet csatos vagy befőttes üvegbe töltjük. Megvárjuk, hogy kihűljön, majd lezárjuk. Szobahőmérsékleten tároljuk. Egy kis dísszel ellátva akár személyes, különleges ajándék is lehet a szeretteink részére.