Image default

Házi mogyorókrém

Amelyből a gyerekek biztos repetáznak

Házi mogyorókrém receptünket szívből ajánljuk, amely elsősorban a gyerekek, de akár a felnőtt családtagok kedvence is lehet. Gyors elkészítése mellett az egyszerű összetevők jellemzik, ami szintén nem elhanyagolható tényező.

Ez is érdekelheti

Hozzávalók:

– 200 g „török mogyoró”

– 2 tábla étcsokoládé

– 1 tábla tejcsokoládé

– 3 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor

– 2 evőkanál növényi olaj

– 1 evőkanál porcukor

– 1 csipet só

Elkészítése:

A „török mogyorót” egy nagyobb serpenyőben folyamatos rázogatás és kevergetés mellett megpirítjuk. Akkor kész, ha már pattog a héja, de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. A serpenyőből kiöntjük egy tiszta és száraz konyharuhára, majd összedörzsöljük és eltávolítjuk a héját. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládékat. Eközben a héj nélküli mogyorókat késes aprítóba tesszük és krémessé őröljük (kissé darabosra is hagyhatjuk). Az aprító túlmelegedésének megakadályozása érdekében fél percenként állítsuk meg a folyamatot. Majd adjuk hozzá a növényi olajat, a kakaóport, a porcukrot, a sót és addig kevergessük az aprítóban, amíg szép fényes és krémes eredményt nem kapunk. Ezt követően a felolvasztott csokoládémasszát is hozzáadjuk és körülbelül 3 percig krémesítjük az egészet.

Az elkészült mogyorókrémet csatos vagy befőttes üvegbe töltjük. Megvárjuk, hogy kihűljön, majd lezárjuk. Szobahőmérsékleten tároljuk. Egy kis dísszel ellátva akár személyes, különleges ajándék is lehet a szeretteink részére.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk