Image default

Milyen minőségi követelményei vannak a tejfölnek?

A tejföl a savanyú tejtermékek csoportjába tartozik. A minőségi kritériumokat, érzékszervi jellemzőket, felhasználható anyagokat, továbbá a csomagolást és a jelölést a Magyar Élelmiszerkönyv előírása határozza meg.

A tejföl megfelelően előkészített és hőkezelt tejszínből tejsavbaktérium színtenyészet hozzáadásával készült termék.

Minőségi követelményei

Fizikai és kémiai követelmények

táblázat

Ez is érdekelheti

Kémiai és mikrobiológiai követelmények

táblázat *Félzsíros tejföl esetében 6,4% (m/m)

Forrás: Magyar Élelmiszerkönyv

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk