A szuper napindító titka – Avagy ismerkedjünk meg a zabkása összetevőivel!

Mindennapjaink szuper egyszerű, gyors és laktató reggelije a zabkása. Cikkünk segítségével kiderítjük e közkedvelt napindító étel titkát, azaz bemutatjuk a boltok polcain kapható zabkásák főbb összetevőit.

A zabkása népszerűségét mi sem tükrözi jobban, mint az, hogy munkatársaink a célirányos „polcfelmérések” során több mint 80 féle zabkásakeverékkel találkoztak a különböző üzletekben. Közülük 5 natúr és 12 csokoládés illetve csokoládé ízű terméket vettünk górcső alá a Nébih legutóbbi Szupermenta terméktesztjében.

Az általunk tesztelt termékek csomagolásán az alábbi, főbb összetevőket tüntették fel:

Zabpehely: A termékek zabpehely-tartalma 45% és 83% között mozgott.

Cukor: A vizsgált kásák közül összesen 5 nem tartalmazott hozzáadott cukrot.

Tejszármazék: Az instant zabkásák általában tartalmaznak tejszármazékot. Tesztünk során 4 olyan termékkel találkoztunk, amelyben nem volt ilyen összetevő.

Kakaószármazékok: A csokoládés zabkásákban étcsokoládé-darabok, csokoládé-lapok, zsírszegény kakaópor és kakaóbab töret is fellelhető volt.

Hogyan igazodjunk el az allergének világában? Ide kattintva megtudhatja!

Az ellenőrzött termékekben – ízesítés és tápértéknövelés céljából – olyan, további összetevők is előfordultak, mint például a diófélék, a kókuszchips, az aszalt alma vagy a chia mag.

Tetszett? Oszd meg: Share on Facebook
Facebook