Image default

A legkedveltebb macskaalmok

A macskaalmok – a laboratóriumi ellenőrzés mellett – egy kedveltségi vizsgálaton is „bizonyíthattak”. Kíváncsi, mely termékek kerültek a dobogóra ebben a kategóriában? Cikkünkből kiderül!

A Szupermenta kedveltségi teszt célja, hogy fogyasztói szempontból releváns információkkal egészítse ki a Nébih – jelen esetben – laboratóriumi vizsgálatait. Ennek érdekében fontos, hogy szakértő és laikus bírálók egyaránt értékeljék a termékeket, így több különböző vélemény is megjelenhet a végeredményben.

Vásárlói és megfelelőségi szempontokat figyelembe véve, a résztvevők 26 féle macskaalmot pontozhattak (az állattartók szempontjából), melyek között 20 csomósodó és 6 nem csomósodó alom szerepelt.

A termékek értékelése ezúttal nem „vak-bírálásos” módszerrel történt, hanem a tesztelők pontosan tudták, mely sorszám, melyik márkát takarja.

Tesztünkben a csomósodó és nem csomósodó macskaalmokat külön összesítettük, így két rangsor, és két dobogó született a kiértékelés végére.

A résztvevők a következő szempontok mentén értékelték az almokat:

  • A csomagoláson feltüntetett információk esetén fontos, hogy megfelelő tájékoztatást kapjon a vásárló az adott termékről. Ilyen a magyar nyelvű felirat, az olvasható és közérthető információk, összetevő lista, tárolási előírások, egészségügyi és környezetbiztonsági figyelmeztetések, lejárati idő, előállító/forgalmazó adatai, illetve a tisztítási és cserére vonatkozó előírások megléte.
  • A csomagolást illetően legjobb a kifogástalan minőségű, felhasználóbarát, könnyen felbontható és visszazárható termék. „Kényelmes a kiszerelés”, vásárláskor könnyű kezelni (pl. van fogantyú a zacskó tetején). Tartalomra vonatkozó valós képi/szöveges utalás, átlátszó csomagolás (pl. egy speciális átlátszó „ablak” által, mely révén látható a termék, vagy egy színben, formában és méretben életszerű kép megjelenítése). A csomagolás figyelemfelkeltő ereje sem elhanyagolható szempont.
  • A termék illata/szaga (az állattartó szempontjából) abban az esetben megfelelő, ha aromás, akár még kellemesnek is mondható, és semmiféle elviselhetetlen vagy idegen szag nem érezhető.
  • Állománya (az állattartó szempontjából) kifogástalan, ha egyöntetű, tetszetős alak és szín jellemzi, a tapintása kellemes és nem tapad száraz felületeken. Nem jó minőségű a macskaalom, ha az alkotóelemek nagy része töredezett, szétesett, poros, a tapintása kellemetlen, éles darabok vannak benne és száraz felületekre is tapad.
  • A porzás minősége akkor ideális, ha a kiöntött macskaalom egyáltalán nem porzik, illetve zárt térben nem okoz légzési nehézségeket.
  • Csomósodás/vízmegkötő képesség esetén az az elfogadott, ha a termék nedvesség hatására jól elkülöníthető, szilárd csomókat képez / a termék a folyadékot jól, gyorsan megköti, száraz érzete marad. Kifogásolható, ha a macskaalomban képződő csomók lazák, könnyen szétesnek / az alom nem köti meg a folyadékot, jól érezhetően nedves, kellemetlen tapintású.
  • Szennyezettség szempontjából akkor jó a termék, ha semmilyen szennyezés és idegen anyag nem található benne.

A csomósodó macskaalmok rangsorában a dobogó legfelső fokára a „Pet Bistro Ultra-Klumpstreu macskaalom” állhatott, második helyen a „Premiere Excellent Pure macskaalom” végzett, míg a harmadik helyet a „Tesco Pet Specialist Natural Aroma macskaalom” érdemelte ki.

A nem csomósodó almoknál első helyezett lett a „Repeta macskaalom”, a dobogó második fokára léphetett fel a „Pepco for pets macskaalom” és harmadikként a „Powercat macskaalom” zárt a Szupermenta rangsorában.

macskaalom
macskaalom
macskaalom
macskaalom

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk