Image default

4+1 tipp, hogy egyszerűbben vásároljunk macskaalmot!

Abban sokan egyetértünk, hogy ahány gazdi, annyiféle elképzelés létezik arról, miért érdemes egy adott macskaalmot választani. Cikkünkben – tapasztalatainkra hagyatkozva – összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyek meghatározóak lehetnek ebben a kérdésben!

1. Praktikusság

Az első szempontok között érdemes szemügyre venni, hogy nekünk, gazdiknak milyen kiszerelésű macskaalmot praktikus választani.

Amennyiben még kísérletezünk, hogy melyik alom lesz kis kedvencünk számára a legmegfelelőbb, addig érdemes kisebb kiszerelésű terméket vásárolni. A későbbiekben a jól bevált macskaalomból már bátrabban vásárolhatunk többet.

Azonban nem mindegy az sem, hogy milyen módon visszük haza, és otthon milyen lehetőségeink vannak a tárolásra. Gondoljuk át, van-e módunk autóval hazavinni, esetleg házhoz szállíttatni, illetve otthonunkban elegendő helyet tudunk-e biztosítani a tárolásra. Ennek megfelelően válasszunk a kisebb vagy nagyobb kiszerelésű almok közül!

2. Tartósság

A különböző típusú almok összehasonlításakor az is nagy jelentőséggel bír, hogy milyen gyakran szükséges az almot cserélni, és mennyi ideig lesz elég egy adott kiszerelésű termék. Érdemes tehát megnézni a csomagoláson található információkat, így kiválaszthatjuk azt az almot, amellyel a legtöbb időt és pénzt spórolhatjuk!

3. Kellemetlen szagok kivédése

Ha nyílt WC-t használ a cicánk, esetleg kisebb belterületű lakásban élünk, megfontolhatjuk az illatosított vagy szagtalan almok használatát.  Ezekből is nagyon sok verzióval találkozhatunk a boltok polcain.

4. Környezetbarát termék

Napjainkban már nem újdonság, sőt: sok vásárlónak egyre fontosabb szempont, hogy mekkora ökológiai lábnyoma van azoknak a termékeknek, amelyeket megvesznek. Ebből kifolyólag már a gyártók is szem előtt tartják a környezetbarát alternatívák kínálatának fontosságát.  Például léteznek növényi alapú és újrahasznosított fából készült macskaalmok is, amelyek jelentősen kisebb terhet rónak a környezetünkre.

+1 Mit preferál a cicánk?

Szerető gazdiként mégis elsődleges szempont az olyan alom használata, amelyet kis kedvencünk elfogad, szeret, és egészségügyileg is a legmegfelelőbb választás számára.

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk