Image default

A legkedveltebb vaníliás jégkrém

A Szupermenta vaníliás dobozos jégkrémek tesztjén kedveltségi vizsgálatot is végeztünk. A végső rangsor a hatósági ellenőrzés eredményének figyelembevétele mellett alakult ki.

A kedveltségi vizsgálaton szakértő és laikus kóstolók egyaránt vizsgálták a jégkrémeket. Ezúttal is „vak kóstolásos” módszerrel pontozhattak, azaz nem tudták, mely sorszám, melyik márkát takarja. Az eredmények természetesen a kóstoláson részt vett szakértő-laikus csoport ízlését és véleményét tükrözik.

Ez is érdekelheti

A Szupermenta kedveltségi teszt célja, hogy a termékeket kóstolva a Nébih hatósági és laboratóriumi vizsgálatait vásárlói szempontokkal is kiegészítse.

Ezúttal a tesztelők négy fő értékelési szempont mentén bírálták a termékeket, azaz külső megjelenés, állag, illat és az íz alapján.

  • A dobozos vaníliás jégkrém külső megjelenése megfelelő, ha az egyöntetű, vanília ízesítésre jellemző halványsárga színű. A termék összetételétől függően vanília rúd eredetű sötét színű szemcséket tartalmaz.
  • Az állaga megfelel az elvártaknak, ha krémes állagú, homogén, csomó- és jégdarabka-mentes.
  • Illat szempontjából kiemelkedően tiszta, jellegzetes vaníliás illatú, idegen- és mellékszagtól mentesnek kell lennie.
  • A vaníliás jégkrém megfelelő, ha ízében tiszta, krémes, kellemesen édes. Elvárható, hogy vaníliaízesítésnek megfelelő ízű, idegen- és mellékíztől, illetve idegen utóíztől mentes legyen. A külső megjelenés, az állag és az íz vizsgálatok eredményeképpen a Tesco vaníliás jégkrém tetszett legjobban a tesztelőknek.

Végeredményben a vaníliás jégkrémek versenyében első helyen a Tesco vaníliás jégkrém végzett. Második lett a Gelatelli Bourbon vaníliás jégkrém, míg harmadikként a Tesco Value vaníliaízű jégkrém zárt a Szupermenta rangsorában.

Az édesítőszer jogszerűtlen felhasználása miatt az érintett terméket ugyan kóstolták a tesztelők, hiszen élelmiszerbiztonsági szempontból megfelelt, de a minőségi kifogás miatt a rangsorból kizárásra került.


 

Terméktesztünk részletes eredményei megtekinthetőek letölthető táblázatunkban!

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk