Image default

Jégkrém-fogalom a Magyar Élelmiszerkönyv szemével

Nyári melegben az egyik legkedveltebb hűsítő finomság a jégkrém. De milyen követelmények vonatkoznak rá? Tovább olvasva megtudhatja!

A Magyar Élelmiszerkönyv a jégkrémek csoportját is szabályozza. Rendelkezik a termékek fogalmáról, összetevőiről, minőségi jellemzőiről. Ezen felül a fagyos finomságok csomagolási, tárolási és szállítási szabályait is meghatározták benne. Természetesen a jelölési alapszabályokkal együtt, hiszen ez az, amivel a vásárló is találkozik, amikor az üzletekben szemügyre veszi a termékeket.

Ez is érdekelheti

Jégkrém-fogalom

A jégkrém a Magyar Élelmiszerkönyv irányelve által meghatározott összetevőkből áll, amely hőkezeléssel, rendszerint homogénezéssel, szükség szerint érleléssel és hűtött állapotban végzett habosítással, majd az ezt követő fagyasztással készül. Szilárd vagy pépes szerkezetű, csomagolt termék, amelyet fagyasztott állapotban tárolnak, szállítanak, árusítanak és fogyasztanak.

 A jégkrémek különböző csoportjairól és meghatározó összetevőiről hamarosan olvashat a Szupermentán!
Összetevők

Egy jégkrémben lehet zsiradék, fehérje, gyümölcs, zöldség, zöldfűszer, továbbá – a meghatározott követelmények kielégítése mellett – egyéb összetevőket is tartalmazhat.

Forrás: Magyar Élelmiszerkönyv

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk