A magyar háztartások előszeretettel használják ételeik ízesítéséhez, vagy külön mártásként a majonézt. A boltok polcain számos márka kínálatával találkozhatunk, de akár házilag is elkészíthetjük.
Rántott hús sültburgonyával – sokan el sem tudnák képzelni ezt a fogást majonéz nélkül. Sokszor, fő fogás mellé fogyasztjuk önmagában mártásként. Sokan a szendvicset vagy pizzát sem tudnák elképzelni nélküle, de számos saláta, mint például a francia vagy burgonyasaláta alapanyaga.
Legyen szó akár házi, akár bolti majonézről, néhány hasznos dolgot érdemes szem előtt tartani.
Ez is érdekelheti
Öntet készítése biztonságosabb az üzletben kapható, kész majonézből, mint a nyers tojást tartalmazóból. A boltban kapható majonézt felbontás után tároljuk hűtőszekrényben és ha utasítás van rá, hogy meddig fogyasszuk el, azt tartsuk be!
Ha házi majonéz készítése mellett döntünk, érdemes tisztában lennünk azzal, hogy a nyers tojást tartalmazó étel fogyasztása kockázatos lehet (pl.: szalmonella kerülhet bele),ezért ne tálaljuk fel kisgyermeknek. Majonézhez csak teljesen friss tojást használjunk fel és vigyázzunk, hogy a nyers héjas tojás tárolás vagy ételkészítés során ne érintkezzen más élelmiszerrel, valamint a készítése közben többször és alaposan mossunk kezet. (Forrás: Nébih Receptor)