Image default

Milyen a mikrozöldek kínálata? Megnéztük!

A boltokban és a piacokon is találkozhatunk már különböző fajtájú és kiszerelésű mikrozöldekkel. Ha kíváncsi, hogy milyen sokszínű a kínálat, olvasson tovább!

Sokszínű növényfajták

Polcfelmérésünk során megnéztük a nagyobb áruházláncok, internetes webáruházak és a piacok mikrozöld kínálatát. Legnagyobb számban borsó és retek mikrozöldekkel találkoztunk, de kapható még – többek között – brokkoli, karalábé, vöröskáposzta, cékla, hagyma, hajdina, napraforgó és mustár is. Vannak továbbá olyan csomagok, melyekben vegyesen találunk két vagy akár több fajta mikrozöldet.

Változatos kiszerelések

Többféle formában, csomagolásban is vásárolhatunk mikrozöldeket. A kiszerelés típusa nagyban függ attól, hogy a mikrozöld vágott vagy szüretelhető jellegű-e.

A szüretelhető mikrozöldek lehetnek műanyag, illetve papír tálcán vagy „cserépben”, de komposztálható edényben és kenderrost alapú termesztőközegben is beszerezhetőek.

Vágott mikrozöldekkel találkozhatunk üveges kiszerelésben is, de jellemzően dobozban kaphatóak. Ezek készülhetnek műanyagból, papírból vagy kukoricakeményítőből, és komposztálhatóak is lehetnek.

Összességében a csomagok kiszerelése 25 és 150 gramm között mozog.

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk