Image default

A kutyapanzió mint tökéletes megoldás

A nyár beköszöntével számos kutyatartóban merül fel a kérdés, hogy a nyaralás idejére kire bízza házi kedvencét. A család, a barátok vagy a szomszédok segítsége mellett jó megoldást nyújthatnak a kutyapanziók is. Ha szeretne többet megtudni róluk, olvasson tovább!

Magyarországon ‒ elsősorban a fővárosban, de már vidéken is egyre inkább ‒ mind nagyobb népszerűségnek örvendenek az állatpanziók, ahol több napon, sőt akár több héten keresztül is gondját viselik a kis kedvenceinknek. Ezeken a helyeken állatbarát és szakképzett személyzet felügyelete mellett hagyhatjuk bundás barátainkat.

Működnek cicákat, nyulakat, vagy egyéb hobbiállatokat fogadó szálláshelyek is. Legnagyobb számban azonban kutyapanziót találhatunk. Budapestre jellemző, hogy mostanra szinte minden kerületben akár több panzió közül választhatjuk ki a kutyánk számára legfelelőbb helyet. A kínálatot megismerve dönthetünk a tartási körülmények, az etetés módja vagy akár a szabadidős tevékenységek alapján is.

A panziók az állatok felügyelete és etetése mellett ugyanis számos további szolgáltatást is kínálnak. Több cég nyújt lehetőséget például kiképzésre, sétáltatásra, úszásra vagy éppen kozmetikai kezelésre.

Tudta?

Léteznek kutyanapközik is, ahol reggeltől estig vigyáznak a kutyánkra, ha nem tudjuk magunkkal vinni a munkahelyünkre vagy egy-egy programra. A napköziben való részvételből profitálhatnak kutyusaink, hiszen a felügyelet mellett a kedvencünk közösségben lehet, szocializálódhat, egész nap játszhat és pihenhet a társaival. Sőt, a legtöbb helyen kiegészítő szolgáltatásként választható az oktatás is, ami értékes segítség lehet a sűrű hétköznapokon.

Jó választás lehet a panzióztatás akkor is, ha a kutyus szereti a többi kutya társaságát, mert ezeken a helyeken napi több alkalommal is együtt játszhat a társaival.

Ahhoz, hogy a kedvenceinket a lehető legkevésbé viselje meg a gazditól és a megszokott környezettől való távolság, valamint hogy a gazda számára is megnyugtató megoldást jelentsen a kutyapanzió, elengedhetetlen az előzetes, alapos utánajárás a panziókat, a kínált szolgáltatásokat és az ott dolgozókat illetően.

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk