Image default

Ha még nem elég citromos

A citromot ételekhez és italokhoz is többféle módon és formában használjuk fel. Legújabb terméktesztünk során a 100%-os citromleveket teszteltük. Milyen citromlevekkel találkoztunk, és milyen alternatíva létezhet még a citrom pótlására? Tovább olvasva megtudhatja!

Citromlé terméktesztünk előtt felmértük a citromlevek kínálatát a nagyobb hazai üzletláncokban. Nem meglepő módon számos típusával találkoztunk, közel 40 különböző citromlevet és citromízesítőt találtunk!

A gyümölcstartalom alapján 10%, 25%, 40% és 50% gyümölcstartalommal rendelkező citromízesítők kaphatók a 100%-os citromlevek mellett, míg a kiszerelésüket tekintve 0,2 liter, 0,5 liter, 1 liter, de akár 1,5 literes változatok is megtalálhatóak a boltok polcain. Végül a 100%-os citromlevek vizsgálata mellett döntöttünk. Az eredményekig már nem kell sokat várni, de addig is nézzük meg közelebbről a citrom, mint alapanyag felhasználását!

Ha valamire mondhatjuk, hogy felhasználását tekintve sokoldalú termék, akkor a citrom biztosan az. Az élelmiszeripari felhasználás mellett a háztartásokban például tisztításra, fertőtlenítésre is alkalmas, de a szépségipar és a gyógyszeripar is előszeretettel használja. A citrom jelentős citromsav tartalommal rendelkezik, amivel az élelmiszerek tartósíthatóak a pH érték csökkentése miatt.

Ez is érdekelheti

Tudtad -e?

A citromsav a természetben széleskörben előforduló szerves sav, az emberi anyagcsere köztes termékeként is előfordul. Az iparban fermentáció során állítják elő. E-száma az E330. Forrás: Nébih E-szám kereső

A citrom pótlására ma már több alternatíva is létezik. Ilyen például a citrompótló tabletta, a citromlé, citromízesítő és akár a citrom por is.

Mi a különbség a citromízesítő és a citromlé között? Korábbi cikkünkből kiderül! 

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk