Image default

Mi kerülhet még a teánkba?

A citrompótlóról röviden.

A téli időszakban jól esik egy forró tea elfogyasztása. Általában változó, ki hogyan kívánja ízesíteni; cukorral, édesítőszerrel, mézzel és/vagy citrommal. De mi kerülhet még a teánkba? Lássuk a citrompótlókat!

A tartós élelmiszerek közül ismerkedjünk meg a „citrompótlókkal”, vagy helyes elnevezéssel a teaízesítőkkel!

Ez is érdekelheti

A friss citrom aromáját kölcsönözhetjük vele. Általában tablettás, 25-30 g-os kiszerelésben lehet beszerezni. Elsődleges funkciójuk a citrom pótlása olyan italok ízesítésére, mint például a tea vagy a limonádé. Ha épp nem áll rendelkezésünkre friss gyümölcs vagy nehezen tudjuk beszerezni, biztosak lehetünk, hogy találunk ilyet a boltban, ugyanis száraz helyen hosszú ideig eltarthatóak. Általában 1 csésze (200 ml) teában 2-3 szem tabletta feloldása szükséges.

Lássuk, hogy mit is tartalmazhat?

Citrom aromát, aszkorbinsavat – amely nem más, mint C-vitamin – továbbá keményítőt és étkezési savakat (pl. almasav) tartalmaz.

Fontos, hogy mindig ügyeljünk arra, hogy a citromot és a citrompótlót ne forró teába tegyük bele, ugyanis a C-vitamin hőérzékeny, azaz a forró teában gyorsan elbomlik.

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk