Image default

Kiderült, melyik a legkedveltebb citromlé

Bírálóink szemügyre vették, illatozták és kóstolták a termékeket. Kíváncsi, hogyan alakult a citromlevek Szupermenta rangsora? Olvasson tovább!

A Szupermenta kedveltségi teszt célja, hogy a termékeket vizsgálva, ízlelve vásárlói szempontokkal is kiegészítse a Nébih hatósági és laboratóriumi vizsgálatait.

Ez is érdekelheti

A kedveltségi vizsgálat során fontos, hogy szakértő és laikus kóstolók egyaránt pontozzák a termékeket, így több különböző, akár eltérő vélemény is megjelenhet a végeredményben. Az eredmények természetesen a kóstoláson részt vett szakértő-laikus csoport ízlését és véleményét tükrözik. A résztvevők a megszokott módon „vak-kóstolásos” módszerrel pontozták a termékeket, azaz nem tudták, mely sorszám melyik márkát takarja valójában.

Értékelőink különböző vásárlói szempontok mentén ezúttal 13 különböző 100%-os gyümölcstartalmú citromlevet értékelhettek.

A tesztelők külső megjelenés, állomány, szín, illat és íz szempontok mentén nyilváníthatták ki véleményüket.

A kedveltségi pontszámokat összesítve mind a külső megjelenés, az állomány, a szín, az illat és az íz jellemzőknél a legmagasabb pontot a Limmi citromlé érte el, így nem meglepő, hogy a citromlé teszt első helyezettje 47,7 ponttal a Limmi Citromlé lett. Második helyen végzett, a 44,1 pontot elérő Sweet Valley Citromlé, míg harmadikként a CBA „Citromízesítő”-nek nevezett 100%-os citromlé 41,8 kedveltségi ponttal zárta a dobogót.

Kíváncsiak voltunk, vajon érezhető-e kirívó különbség a friss citromlé és a 100%-os citromlevek között, így a kóstolói palettába titokban elrejtettünk egy friss citromból facsart levet is. Feltételezésünk bebizonyosodott, a legtöbb bíráló felismerte a frissen facsart citromlevet. Elmondásuk alapján főként az illat volt árulkodó jel közöttük.

A tesztelt citromlevek teljes rangsorát következő ábránkon megtekintheti.

A vizsgálatok részletes eredményei elérhetőek összefoglaló táblázatunkban! 

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk