Nyári melegben az egyik legkedveltebb hűsítő finomság a jégkrém. De milyen követelmények vonatkoznak rá? Tovább olvasva megtudhatja!
A Magyar Élelmiszerkönyv a jégkrémek csoportját is szabályozza. Rendelkezik a termékek fogalmáról, összetevőiről, minőségi jellemzőiről. Ezen felül a fagyos finomságok csomagolási, tárolási és szállítási szabályait is meghatározták benne. Természetesen a jelölési alapszabályokkal együtt, hiszen ez az, amivel a vásárló is találkozik, amikor az üzletekben szemügyre veszi a termékeket.
Ez is érdekelheti
Jégkrém-fogalom
A jégkrém a Magyar Élelmiszerkönyv irányelve által meghatározott összetevőkből áll, amely hőkezeléssel, rendszerint homogénezéssel, szükség szerint érleléssel és hűtött állapotban végzett habosítással, majd az ezt követő fagyasztással készül. Szilárd vagy pépes szerkezetű, csomagolt termék, amelyet fagyasztott állapotban tárolnak, szállítanak, árusítanak és fogyasztanak.
A jégkrémek különböző csoportjairól és meghatározó összetevőiről hamarosan olvashat a Szupermentán!
Összetevők
Egy jégkrémben lehet zsiradék, fehérje, gyümölcs, zöldség, zöldfűszer, továbbá – a meghatározott követelmények kielégítése mellett – egyéb összetevőket is tartalmazhat.
Forrás: Magyar Élelmiszerkönyv