Image default

Több mint fűmag

Az eredményes növénytermesztés alapja a jó minőségű termőtalaj és vetőmag. De vajon, mely ponton kapcsolódik a Nébih, mint élelmiszerlánc-biztonsági hatóság és a fűmagkeverék?

Az élelmiszerláncban a talaj után a második láncszem a vetőmag. Nem hiába „Termőföldtől az asztalig” a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal jelmondata. Az egészséges zöldség és gabona alapja pedig a jó minőségű vetőmag. A vetőmagok ellenőrzését is a Nébih végzi, melyek közül aktualitását tekintve esett a választásunk a fűmagkeverékre. A kert építésére és füvesítésre ugyanis a kora tavasz a legalkalmasabb időszak.

Nagy mennyiségű fűkeverék felhasználása történik takarmányozási célból, de a fűmagokat a legtöbben mégis hobbi célokra használják, hogy otthonukban és közvetlen környezetükben gyönyörködhessenek a zöldellő pázsitban. Nagyon fontos, hogy a megvásárolt fűmagok megfelelő minőségűek legyenek, hiszen nem kevés időt és energiát fektetnek a kertbarátok a szép pázsit kialakításába, így aztán nincs is annál bosszantóbb, amikor a munka csupán a silány minőségű fűmagkeverék miatt nem hozza meg a kívánt eredményt.

Ez is érdekelheti

fűmagSoron következő cikkeinkben arról is írunk majd, hogy mi a jó vetőmag ismérve, hogy miért fontos a fémzárolás és mit mutat meg a fémzárszám, de segítséget adunk a fűtelepítés első lépéseihez, valamint a pázsit ápolásához is hasznos tanácsokat kaphatnak hivatalunk szakértőitől.

fűmagokról  és a sport fűmagkeverékekről

Kellemes olvasást kívánunk!

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk